בפעם השנייה בתוך שנה שר הביטחון גלנט סופג ביקורת על דבריו בנושא חוק גיוס. טענות על כך שהוא מבקש להפיל את הממשלה ולמעשה סיים את דרכו בליכוד, ופונה למפלגות נוספות – נשמעו מצד שותפיו בסיעה.
במהלך ישיבת הממשלה פנה גלנט לחבריו השרים ואמר כי הוא "מצטער לאכזב חלק מיושבי החדר – מקומי בליכוד ויישאר בליכוד", אמר. "מציע למי שנמצא במערכת הפוליטית להפסיק לתקוף אחד את השני, מציע לכם ללמוד מחיילי צה״ל".
לאחר שנאם ביום רביעי והצהיר שחוק הגיוס צריך לעבור בהסכמת כל חברי הקואליציה – דבר שבפועל נותן לבני גנץ זכות וטו על החוק, בימים האחרונים שותפיו בליכוד תקפו אותו, בהם השרה מירי רגב שאמרה כי "גלנט מבין את המשמעות של האמירה הזאת, ההתבטאות שלו לא הייתה במקום".

השר שלמה קרעי תקף את גלנט ש"החליט שזה הזמן לחרחר ריב ומדון בעם. בבגדים מהודרים ובהילה ביטחונית החליט כי הוא השליט ובלעדיו לא ירים חבר כנסת את ידו בעד חוק שלא יקבל את אישורו והסכמת אלו החפצים בהפלת הממשלה. טוב עשה ראש הממשלה כשהבהיר שהוא הממונה כאן".
גם חברי כנסת בסיעה התבטאו נגד גלנט. חבר הכנסת אושר שקלים פנה לגלנט וטען כי "אין לך זכות לנהל את מאבקך הפוליטי על גבם של החיילים. נבחרת ע"י מתפקדי הליכוד, ואתה מכהן תחת ראש ממשלה מטעם הליכוד. קודם ננצח במלחמה ואם אח"כ תבחר בדרך פוליטית חדשה. הדלת פתוחה לרווחה". ח"כ עמית הלוי כינה זאת "הצהרה ריקה", ואמר "אם הדרך להגיע לפתרון בנושא החיוני והחשוב זה לפרק את הקואליציה בתהליך פוליטי, זה רע למדינת ישראל בזמן מלחמה ולא יוביל לפתרון".

זו לא הפעם הראשונה שגלנט, שהגיע ממפלגתו של משה כחלון לליכוד, נמצא תחת מתקפה חריפה מצד חברי הליכוד, שביקרו אותו בעיקר על צעדיו החד צדדים. פעם שעברה היה זה סביב פיטוריו, שלא התממשו, על רקע גילויי הסרבנות בצבא.
ייתכן ורבים מאנשי הליכוד מסכימים עם דבריו של גלנט ומתנגדים לנוסח חוק הגיוס הנוכחי, כמו השר עמיחי שקלי, גילה גמליאל ושורת ח"כים נוספים, אלי דלל, דן אילוז, טלי גוטליב שהתבטאו על כך, אך כמו בפעם שעברה, גם הפעם מבחינת הליכוד, זו שאלה של עיתוי ותזמון. בנוסף, חברי הליכוד לא אוהבים את המשקל הרב שהעניק גלנט לשותף הבכיר בממשלה – בני גנץ, בעוד יתר השרים חשדניים כלפיו.