סקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה שמתפרסם היום (ג'), בחן את עמדות הציבור הישראלי, ערבים ויהודים, ימנים ושמאלנים, בנוגע לסוגיות שעלו בעקבות המלחמה, והתוצאות העולות מהם מפתיעות מאוד ומראות את המקום בו נמצאים אזרחי ישראל אחרי ה-7 באוקטובר.
הסקר שנערך על-ידי פרופ' תמר הרמן וירון קפלן, ממרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון, מצא כי כשני שלישים (63 אחוזים) מהציבור היהודי מתנגדים לכך שישראל תסכים עקרונית למדינה פלסטינית עצמאית ומפורזת. הפער בין המחנות הפוליטיים גדול: בשמאל, הרוב (77 אחוזים) כן תומכים בהסכמה עקרונית לכך, במרכז מעט יותר מתנגדים מתומכים (48 אחוזים), ובימין רוב גדול (78 אחוזים) שוללים זאת. לעומת זאת בציבור הערבי, הרוב (73 אחוזים) תומכים בהסכמה עקרונית כזו.
שיעור זעום מהציבור היהודי חושבים כי הטרור ייפסק אם תקום מדינה פלסטינית, ו-44 אחוזים מהציבור היהודי חושבים כי הטרור אף יתחזק. מעל רבע (27.5 אחוזים) חושבים כי הטרור יישאר כמו שהוא, וכחמישית בלבד (21 אחוזים) סוברים כי הוא ייחלש אך לא ייפסק. בקרב הציבור הערבי, 41 אחוזים חושבים כי שהטרור ייפסק, אבל מעל שליש (35 אחוזים) בחרו בתשובה "לא יודע".
רוב (55 אחוזים) הציבור חושבים כי נמוכים הסיכויים ל"ניצחון מוחלט" במלחמה בעזה. בקרב יהודים, 51 אחוזים סבורים כי הסיכויים לכך נמוכים לעומת 42 אחוזים המעריכים כי הסיכויים לכך גבוהים. בקרב הערבים יש רוב גדול (77.5 אחוזים) שסבורים כי הסיכויים לניצחון מוחלט הם נמוכים.
בעוד שנמשכות פעולות תנועת צו 9 לחסימת משאיות הסיוע שנכנסות לעזה, 68 אחוזים מהציבור היהודי תומכים בפעולות אלה ומתנגדים להעברת הסיוע ההומניטרי לתושבי עזה, גם אם הדבר נעשה באמצעות גורמים בינלאומיים שאינם קשורים לחמאס ולאונר"א. לעומת זאת, בקרב המרואיינים הערבים רוב גדול (85 אחוזים) תומכים בכך. מפילוח לפי מחנות פוליטיים במגזר היהודי, עולה כי בשמאל הרוב (59 אחוזים) תומכים במתן אפשרות לגורמים בינלאומיים להעביר סיוע הומניטרי לעזה, המרכז חצוי עם נטייה שלא לאפשר זאת (51.5 אחוזים) ואילו בימין רוב גדול (80 אחוזים) מתנגדים לכך.

בתקופה האחרונה עולות הצעות שונות בזירה הבינלאומי לסיום המלחמה. 55 אחוזים מהיהודים מתנגדים להסדר מדיני גם אם יכלול החזרת כל החטופים, שקט ביטחוני בערבויות ארצות הברית והסכם שלום עם סעודיה, זאת בתמורה לשחרור אסירים פלסטינים רבים, הפסקת אש ממושכת והסמכה להקמת מדינה פלסטינית מפורזת בטווח הארוך, אל מול 37 אחוזים התומכים בכך. בקרב הערבים, רוב גדול (77 אחוזים) תומכים במהלך שכזה.
בזמן שנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן מדבר על התחדשות של הרשות הפלסטינית בסיוע בינלאומי כתנאי להגעה להסדר מדיני. 81 אחוזים מכלל הציבור הישראלי חושבים כי הסיכויים למהלך כזה הם נמוכים. הערכה זו משותפת ליהודים ולערבים.
החזית הצפונית לאן? רוב קטן (53 אחוזים) מהציבור היהודי סבורים כי מתקפה ישראלית כוללת על כוחות חיזבאללה בלבנון תבטיח יותר טוב את ביטחון היישובים בצפון בעתיד והחזרת כל התושבים המפונים לבתיהם, כאשר כשליש בלבד (36.5 אחוזים) תומכים בהסכם מדיני בתיווך בינלאומי שירחיק את חיזבאללה מהגבול. בקרב הערבים רוב גדול (69 אחוזים) תומך בהסכם מדיני.
60 אחוזים מהציבור סבורים כי בעתיד הקרוב יפרוץ גל מחאה אזרחית רחב היקף נגד הממשלה, לעומת 30 אחוזים שאינם רואים גל כזה באופק. לעומת זאת רק כרבע מעריכים שהם עצמם ישתתפו במחאה אם תפרוץ. מקרב אנשים שמזדהים מפלגתית, 86 אחוזים מיש עתיד ו-65 אחוזים ממצביעי המחנה הממלכתי סבורים כי תהיה מחאה נגד הממשלה אחרי המלחמה. 51 אחוזים ממצביעי הליכוד גם חושבים כך, יותר מישראל ביתנו (49 אחוזים), ש"ס (29 אחוזים) והציונות הדתית (27 אחוזים).
הסקר נערך בקרב 612 איש ואישה, המהווים מדגם ארצי מייצג של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה.