ארגון לביא עתר לבית המשפט בדרישה לקבל משירות בתי הסוהר את שמות האסירים הביטחוניים ששוחררו בארבע השנים האחרונות, בטענה כי יש בכך עניין ציבורי רב, אחרי ששב"ס מסר לארגון את מספר האסירים ששוחררו אך לא את שמותיהם.
בימים האחרונים, ארגון לביא ביקש משב"ס לקבל את מידע על מספר האסירים הביטחוניים ששוחררו בכל אחת מארבע השנים האחרונות וכן את שמותיהם. השב"ס סיפק לכך תשובה חלקית ומסר את המספרים – אך לא את השמות – בטענה כי אסור לו לעשות זאת מחמת הפגיעה בפרטיות הכרוכה בכך.
לטענת ארגון לביא, בשמותיהם של המחבלים המשתחררים יש עניין ציבורי רב. רבים מהם חוזרים לפגע לאחר שחרורם, ופרסום שמותיהם יאפשר מעקב אחריהם ויהווה מצע לדיון ציבורי בדבר יעילות של הענישה הפלילית ביחס למחבלים המבצעים עבירות ביטחון ובאמצעים שיש לנקוט ביחס למחבלים, כגון הצורך בפיקוח עוקב על מחבלים משוחררים.
בארגון לביא אומרים כי "לדיון זה יש חשיבות מיוחדת בעת הזאת. לעומת זאת, ספק רב אם פרסום שמותיהם של המחבלים פוגע בפרטיותם כמשמעות הדבר בסעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות. אין מדובר בידיעה על צנעת חייו האישיים של אדם. מכל מקום, משקלה של הציפייה לפרטיות ביחס לפרסום זהותם של מחבלים המשתחררים מן הכלא פחותה".
"מדובר באנשים שביצעו עבירות ביטחון", הוסיפו בלביא, "אשר לרוב כוללים מעשי אלימות הנעשים בריש גלי. הם נשפטו במשפט פומבי, כאשר זהותם גלויה לעין כל. לעתים קרובות אף דוברות הפרקליטות פרסמה את דבר הגשת כתב אישום נגדם, או דבר הרשעתם, בהודעות דובר, תוך ציון שמותיהם וגילם. על כן, ככל פרסום שמותיהם בהקשר של סיום ריצוי מאסרם פוגע בפרטיותם, מדובר בתוספת פגיעה שולית לעומת הפרסום לו 'זכו' בעקבות מעשיהם ובעקבות משפטם".
כתוצאה מכך, בארגון לביא החליטו לעתור לבית המשפט בדרישה לקבל את שמות האסירים הביטחוניים.
משב"ס נמסר בתגובה כי "שירות בתי הסוהר קיבל את העתירה וייתן מענה בצינורות המקובלים. נציין כי בשבועות האחרונים פרסם שירות בתי הסוהר את שמותיהם של המחבלים אשר שוחררו במסגרת העסקה שבוצעה עם ארגון הטרור חמאס בתמורה להשבת חלק מהחטופים הישראליים שהארגון חטף במתקפת הטרור הקשה בבוקר שמחת תורה".