"הברירה שאני מציע לחמאס היא מאוד פשוטה: להיכנע או למות. אין ולא תהיה להם שום ברירה אחרת", אמר הערב (ה') ראש הממשלה בנימין נתניהו. "ואחרי שנחסל את חמאס אני אפעל בכל כוחי כדי להבטיח שעזה לא תהווה יותר שום איום על ישראל. לא חמאסטן ולא פת"חסטן".
בכיר ישראלי אמר בצהריים בתדרוך לכתבים זרים כי ישראל מנהלת כבר עתה דיונים עם מדינות ערביות בנוגע לניהול האזרחי של עזה ביום שאחרי. "אחרי הדה־רדיקליזציה של עזה, נרצה שמישהו ייכנס לוואקום ויראה שחיי היום־יום שם מטופלים". הוא הוסיף כי אין מדובר ברשות הפלסטינית בתצורתה הנוכחית. "הנהגה חדשה, מקומית, אזרחית שתיקח את הדברים לידיים".
חמאס ירה בצהריים מטח רקטי כבד לאזור המרכז, זמן קצר לאחר שטען כי אין בכוונתו להשיב חטופים נוספים כל עוד הלחימה נמשכת. הבכיר הבהיר כי למרות פגישותיו של ראש המוסד עם ראש ממשלת קטאר, "כרגע אין משא ומתן" להשבת חטופים. לדבריו, ישראל מוכנה לחזור אל הנקודה שבה הפסיק חמאס את המהלך הקודם, ולדון בתנאים נוספים. הדברים נאמרו שעות ספורות לאחר מטח הירי הרקטי הכבד ששיגר חמאס לעבר ישראל, בהמשך להצהרתו כי לא ישיב חטופים ללא הפסקה של הלחימה.
הבכיר הוסיף כי אומנם שתי פגישותיו של ראש המוסד דדי ברנע עם ראש ממשלת קטאר באירופה בימים האחרונים היוו התקדמות מסוימת, אולם כרגע אין מו"מ. "הבהרנו לכולם בישראל ומחוצה לה שזה הזמן לחדש מהלך להשבת חטופים. המהלך הקודם התנהל היטב, במובן זה שמירב ההתחייבויות של הצד השני מולאו. ביום האחרון הם נמנעו מלתת רשימה של 10 נשים וילדים, וחזרנו ללחימה. אנחנו מוכנים לחזור למקום שבו הפסקנו. יש עדיין 17 נשים וילדים מתוך ה-97 שלא חזרו", אמר הבכיר, שכלל במספר הזה גם את חיילות צה"ל שנחטפו. "אנחנו מוכנים לדון בתנאים מסוימים והמטרה היא לשחרר עוד חטופים. כמה שיותר מוקדם יותר טוב".
בנוגע להפסקת אש, אמר הבכיר כי ישראל מבינה כי מהלך לשחרור חטופים, יכלול הפוגה הומניטרית שנדרשת כדי להתארגן. "זו ההפוגה הרלוונטית היחידה שתקרה. לפניה ולאחריה, אנחנו מחויבים לחזון של פירוק חמאס".
האיום החות'י: "בעייתית לישראל – לא בעיה של ישראל"
בתוך כך, בימים האחרונים חזר חיל האוויר לפעול בעוצמה בעזה. מיום רביעי בערב הותקפו קרוב ל־700 מטרות.
בצפון נגרם אתמול נזק כבד לרכוש ופציעות לאזרחים מירי רקטי של חיזבאללה לעבר הגליל. כלי־טיס שחדר מלבנון יורט מעל מירון. מוקדם יותר השבוע תקף נסראללה גם מכיוון סוריה, לעבר רמת הגולן. מטוסי קרב של חיל האוויר, כוחות ארטילריה וספינות חיל הים תקפו ב־48 השעות האחרונות קרוב ל־150 מטרות בדרום לבנון, בהן עמדות שיגור, מבנים צבאיים ותשתיות טרור של ארגון חיזבאללה. צה"ל הגיב גם בזירה הסורית, ובאמצעות כוחות ארטילריה, טנקים וכלי טיס תקף עמדה צבאית של צבא סוריה.
הבכיר התייחס אל הזירה שנפתחה בים האדום ואמר כי היא "בעייתית לישראל, אבל לא בעיה של ישראל". הוא בירך על הכרזתו של שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין על הקמת כוח משימה בינלאומי להגנת כלי השיט. "זו התפתחות מצוינת, אבל עלול לקחת זמן הרבה זמן עד שכוח המשימה יהיה אפקטיבי. אנחנו לא יכולים לחכות לנצח כי זה פוגע בכלכלה שלנו. ואלו הרי לא באמת החות'ים. זו איראן שנתנה להם את הנשק ואמרה להם לפעול, ואיראן שיכולה לגרום להם להפסיק. צריך להפעיל לחץ בינלאומי על איראן כדי שתגרום להם לעצור", אמר הבכיר.
הוא התייחס אל מאמצי התיווך האמריקנים מול לבנון באמצעות שליח הבית הלבן עמוס הוכשטיין, וכן למאמצים הצרפתיים, בין היתר של שרת החוץ של צרפת קתרין קולונה, ואמר כי מדובר בניסיונות כנים להשגת הסכם, וכי אם יש סיכוי לשים קץ לירי מלבנון וליישם את החלטה 1701 של מועצת הביטחון באמצעים דיפלומטיים, ישראל תומכת בכך. "אנחנו לא התוקפן. הותקפנו בידי חיזבאללה מאז השמונה באוקטובר, היום השני למלחמה. בכל יום הם יורים. אנחנו לא פותחים בירי, רק משיבים על התוקפנות נגדנו". לדבריו, לא ניתן לנקוב בתאריך שעד אליו תוכל להמתין ישראל להצלחת ניסיונות התיווך. "אם דיפלומטיה לא תעזור, יש לנו אמצעים נוספים לוודא שהצפון בטוח ושמי שעזבו את בתיהם יוכלו לשוב בבטחה", אמר.
תיעוד: השמדת "הבור" של חמאס בעזה
לוחמי יחידת יהל״ם ולוחמי צוות הקרב של חטיבה 401 השמידו את רשת המנהרות האסטרטגית ב״רובע הבכירים״ של חמאס ברצועת עזה. לאחר שנחשף אמש ״רובע הבכירים״ של חמאס בעיר עזה, מתחם הכולל רשת מנהרות מסועפת המחברת בין דירות מסתור, לשכות, משרדים ודירות מחייה של בכירי הזרוע הצבאית והמדינית של ארגון הטרור חמאס, הושמדו היום תוואי המנהרות.
דובר צה"ל מסר כי הפיצוץ נעשה בצורה מבוקרת.


