ועדת העבודה והרווחה בראשות חבר הכנסת ישראל אייכלר, קיימה הבוקר (ב') דיון בנושא היערכות אגף השיקום במשרד הביטחון לטיפול בנפגעי צה"ל במלחמה. הוועדה עסקה גם בהיערכות לטיפול בנפגעי פוסט טראומה מהמלחמה. הדיון התקיים ביוזמת הוועדה וכן לבקשת חברי הכנסת מיכאל ביטון, יצחק קרויזר, משה רוט וניסים ואטורי.
בראשית הדיון סקרה ראש אגף השיקום לימור לוריא את פעילות האגף לאיתור וטיפול פצועי המלחמה. בין היתר התייחסה לוריא לנתוני הפצועים, אופי וחומרת הפציעה. על פי הנתונים שהוצגו, מפרוץ המלחמה נקלטו באגף השיקום 2,816 חיילי צה"ל שנפצעו. 91 אחוזים מהם מוגדרים כפצועים קל, 6 אחוזים בינוני ו-3 אחוזים קשה. 48 אחוזים מהם פצועים בגפיים ו-18 אחוזים נקלטו באגף בשל תגובות נפשיות ופוסט טראומה. לדבריה של לוריא: "התפיסה השתנתה. אם פעם היינו מגיעים לפצועים רק אחרי המלחמה או שהם היו אלה שפונים אלינו, היום אנחנו מבינים שככל שנקדים להגיע אליהם אולי נמנע בעיות נוספות בעתיד. לכן אגף השיקום נמצא בכל בתי החולים ומגיע אקטיבית לפצועים, וברגע שהם מסכימים לקבל טיפול של אגף השיקום הם מקבלים חבילת סיוע להם ולבני משפחתם. החייל ובני המשפחה שלו מקבלים מאיתנו מענים נפשיים וכמובן את כל הטיפולים הרפואיים הנדרשים. קיבלנו אישור לתת להם מענה במשך שנה ללא צורך בוועדות".
נציגים של ארגוני נכי צה"ל ונפגעי פוסט טראומה שנכחו בדיון – קטעו את דבריה של לוריא. נדב וירש, פעיל למען זכויות נפגעי פוסט טראומה, אמר כי אגף השיקום לא ערוך לטפל בנפגעי המלחמה: "תגידו את האמת. המצב לא טוב. אין לכם את המשאבים ולא את העובדים לטפל באנשים האלה. אתם מפקירים את הלומי הקרב וגם את הנפגעים פיזית". לוריא הסכימה כי אגף השיקום, במשאביו הנוכחיים, לא יכול לתת מענה לכלל הפצועים ולנכי צה"ל הקיימים, ולאחר מכן קראה לתגבור והקצאה נוספת של משאבים ועובדים לאגף: "אנחנו בקשר עם הגורמים הרלוונטיים בנוגע לזה. צריך לשחרר ביורוקרטיות, לפתוח את היד ואת הלב ולאפשר את זה".
אביחי לוי, נכה צה"ל הסובל מפוסט טראומה, אמר בדיון כי "אתם מדברים על הנכים החדשים, אבל הנכים שיושבים פה מופקרים. אני הפכתי לאלכוהוליסט ואלים. יש לי חובות של למעלה מ-800,000 שקלים. אני מחכה לרכב שירות, להלוואה, מתחנן שנה וחצי לפשיטת רגל. אני נלחם כל יום. איפה עובדי השיקום? אני סיכנתי את חיי בשביל כל אחד ואחת פה, ואני זועק לעזרה".