היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן, נפגש אחר הצהריים (ה') עם חברי קבינט המלחמה ועם ראש הממשלה בנימין נתניהו. מוקדם יותר נפגש סאליבן שר הביטחון יואב גלנט בקריה בתל־אביב, ובין היתר שוחחו השניים על התוכניות להמשך הלחימה נגד חמאס ברצועת עזה, על המאמצים להסרת האיום בגבול לבנון ועל הצורך להחזיר את תושבי הצפון לביתם בהקדם.
בפגישה הדגיש גלנט כי "כדי לפרק ארגון שנבנה במשך שנים רק למטרות טרור וכדי לשחרר את עזה מחמאס, דרושים יותר מכמה חודשים. זו תהיה מלחמה ממושכת שלא תיקח חודשים אחדים, אנחנו נחושים לנצח את חמאס ולהשיב את החטופים. אני מודה לממשל האמריקני על התמיכה הבלתי מסויגת". גלנט המשיך ואמר כי ישראל מעריכה את מחויבותו האישית של סאליבן למאמצים לשחרור החטופים, ולסיוע במאמצים הדיפלומטיים והביטחוניים להעברת ציוד ביטחוני למדינת ישראל.
ביקור של סאליבן מגיע אחרי דבריו של נשיא ארה"ב ביידן מוקדם יותר השבוע, שעוררו סערה בישראל. כזכור, השבוע ניהלו הנשיא ביידן וראש הממשלה נתניהו מעין דיון פומבי בנוגע ל"יום שאחרי", לפני נאומו של נשיא ארה"ב ביום שלישי שנישא במהלך אירוע התרמה. לדברי הנשיא, הרכבה הנוכחי של ממשלת ישראל הוא שלא מאפשר את "פתרון שתי המדינות" ואף נקב ספציפית בשמו של השר בן־גביר. "אי אפשר להגיד שלא תהיה כלל מדינה פלסטינית בעתיד", אמר.

בתגובה פרסם נתניהו סרטון שהודה לארה"ב ולביידן על "הגיבוי המלא" שלהם לישראל, והתייחס למחלוקת בנוגע לרש"פ. "כן, יש מחלוקות לגבי 'היום שאחרי חמאס' ואני מקווה שנגיע להסכמה גם כאן. אני רוצה להבהיר את עמדתי: אני לא אתן לישראל לחזור על טעות אוסלו. לא אתן שאחרי ההקרבה האדירה של אזרחינו ולוחמינו, נכניס לעזה מי שמחנך לטרור, תומך בטרור, מממן טרור. עזה לא תהיה לא חמאסטן ולא פת״חסטן", דברי נתניהו.
יש לציין כי דברי ביידן מהם צוטטו בסוכנויות הידיעות בעיקר משפטים על אודות תמיכתו במדינה פלסטינית וכן אמירה כאילו התמיכה הבינלאומית בישראל מתחילה להסתיים, כללו דווקא הצהרת מחויבות לביטחון ישראל ואמירה שמחויבות זו נותרה בלתי מעורערת וכי לולא ישראל הייתה קיימת, היה צריך להמציא אותה.
בדבריו מתח ביידן ביקורת קשה על אכזריות ארגון הטרור חמאס ותיאר את הצורך להילחם בו. "הם חיות", אמר. "הם חרגו מכל מה שכל קבוצת טרור אחרת עשתה", "אין שום שאלה לגבי הצורך להילחם בהם", וכי "הם אנשים ברוטליים, מכוערים ובלתי הומניים, וצריך לחסל אותם". יתרה מזאת, הדגיש נשיא ארה"ב כי למרות שאיפתו להקמת מדינה פלסטינית, "בינתיים, אנחנו לא מתכוונים לעשות דבר אחר מלבד להגן על ישראל. אף לא דבר אחד". וכין אין בכוונתו להפסיק "מלספק לישראל את מה שהיא צריכה כדי להגן על עצמה ולסיים את העבודה מול חמאס".
דבריו של ביידן על התמיכה הבינלאומית שמתחילה לחלוף, היו כי "כרגע יש לה (לישראל, הכ"ח) יותר מארה"ב. יש לה את האיחוד האירופי, יש לה את אירופה, יש לה את רוב העולם שתומך בה. אבל הם מתחילים לאבד את התמיכה", וזאת לדבריו בשל "הפצצה חסרת הבחנה שמתרחשת". הוא תיאר כי נתניהו אמר לו שארה"ב הפציצה בעבר באופן משמעותי יותר, למשל במלחמת העולם השנייה, וביידן השיב כי כדי למנוע שוב מהלכים כאלו, הוקמו מוסדות בינלאומיים.
לדברי בכירים ישראלים, למרות הפרשנות שניתנה לדברי ביידן, ארה"ב לא מאיצה בישראל לקצוב לוח זמנים ללחימה, והדיונים נוגעים לשותפות הרשות הפלסטינית באחריות על רצועת עזה לאחר המלחמה, כמו גם לכמות הסיוע ההומניטרי המוכנס כעת לרצועה.