שורת ארגוני שמאל הפועלים בישראל פנו היום (ד') לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן במכתב, וקראו לו להשפיע על מדיניות הלחימה בעזה של ישראל, ולעצור את "הקטסטרופה ההומניטרית בעזה", כלשונם. על פי המכתב: "מזה למעלה מתשעה שבועות מתנהלת ברצועת עזה מלחמה שהחלה מיד לאחר ההתקפה האכזרית והנפשעת שביצע חמאס על אזרחי ישראל. במתקפה הרג חמאס למעלה מ-1,200 בני אדם וחטף כ-250 לעזה בהם אזרחים ישראלים, אזרחים זרים וילדים". בהמשך נכתב כי "בנאום שנשאת בביקורך בישראל לאחר המתקפה, הבהרת שלישראל יש זכות להגן על עצמה, אך בה בעת הדגשת כי עליה לממש את זכות זו אך ורק בהתאם להוראות המשפט הבינלאומי ובפרט בהתאם לדיני המלחמה".
בהמשך המכתב, מתחו ארגוני השמאל ביקורת על התנהלות הממשלה במלחמה: "אנו, ארגוני זכויות אדם וחברה ישראליים, נאלצים לקבוע בצער שממשלת ישראל בחרה להתעלם מעצתך זו, כמו גם מהתבטאויות נוספות של בכירים אמריקאים בנושא. פנייתנו לא עוסקת בכל החשדות הכבדים להפרות של המשפט ההומניטרי הבינלאומי שישראל ביצעה במהלך המלחמה, אלא רק במשבר ההומניטרי הקיצוני המתרחש בימים אלה ובצורך הדחוף לשנות את מדיניותה של המדינה בנושא.
"מאז החלה המלחמה החריפה המדיניות הישראלית את המשבר ההומניטרי ברצועה, ולא רק כתוצר לוואי בלתי נמנע של מלחמה. כחלק ממדיניות זו, כבר בימי הלחימה הראשונים ישראל הפסיקה למכור לעזה חשמל ומים, סגרה את מעבריה עם עזה ומנעה לחלוטין הכנסת מזון, מים, דלק ותרופות", טענו בארגונים וציינו: "מאז, חידשה ישראל חלקית את אספקת המים לדרום, אך בהיעדר חשמל – למרבית האוכלוסייה האזרחית בעזה אין גישה למים בטוחים לשתייה.
"מאז 21.10.23 מאפשרת ישראל כניסה מוגבלת של סיוע דרך מעבר רפיח, אך אלה רחוקים מלענות על הצרכים המצטברים של תושבי הרצועה". עוד הוסיפו למכתב את הנתון שדיווח משרד הבריאות הפלסטיני, לפיו מרבית ההרוגים בעזה הינם נשים וילדים. לסיום כתבו: "בכוחך להשפיע על ממשלת ישראל, לשנות את מדיניותה ולהכניס לרצועה סיוע הומניטרי בהתאם לצורכי האוכלוסייה. מובן שהחלטות בנוגע לחלוקת הסיוע בתוך עזה ולגבי הכמויות הנדרשות צריכות להתקבל על ידי סוכנויות האו"ם והארגונים ההומניטריים הפועלים ברצועה, ולא על ידי ישראל".
בין הארגונים החתומים על המודעה: "בצלם", "הורים נגד מעצר ילדים", "זזים", "קול רבני לזכויות אדם", "שוברים שתיקה", "יש דין", "לוחמים לשלום", "פורום דו קיום בנגב" ועוד.