עשרות חברי קונגרס דמוקרטיים דרשו אמש (ג') מ-X (טוויטר לשעבר) להשיב על האשמות שהיא מאפשרת את הפצתה של תעמולת טרור על המלחמה הישראלית בחמאס.
במכתב לבעלי הרשת החברתית אילון מאסק ולמנכ"לית החברה לינדה יאקרינו, המחוקקים האשימו אותם בכך שלא פעלו לפי המדיניות שלהם עצמם כדי לבלום "מידע שגוי וסרטוני תעמולה מלאי שנאה, אלימות וטרור", ואמרו שהחברה משתמשת בתוכן הזה "למטרת רווח".
המחוקקים דרשו מ-X להסביר מדוע פוסטים שמפרים את מדיניות החברה נגד תוכן קיצוני זכו לתפוצה נרחבת כל כך, כמו גם דרשו שהחברה תספק עד 1 בדצמבר "התקשורת כתובה מכל סוג" שנוגעת בכל צורה לשיקולי פרסום בתכנים שקשורים לחמאס.
כהוכחה לטענותיהם, המחוקקים ציטטו דיווחים ממספר ועמותות שלדבריהם הוכיחו כי "חשבונות פרמיום ב-X מפיצים סרטוני תעמולה של חמאס המפארים מעשי אלימות ברבריים נגד ישראלים".
"בהתחשב בדוגמאות הבולטות הרבות לכך ש-X מרוויחה מתוכן כזה, אנחנו זקוקים לתשובות מפורטות מ-X בבחינת חקיקה פוטנציאלית שתמנע פעילות כזו בעתיד", כתבו המחוקקים, שטענו שהרשת החברתית רוויה בחדשות כוזבות ואנטישמיות וכי לאחר מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר, "מצב שכבר היה קשה הפך לחמור עוד יותר".
המכתב שוגר ימים ספורים לאחר שמאסק הדהד מסר אנטישמי לכמעט 164 מיליון העוקבים שלו, כשהשיב למשתמש שאמר שהעלייה באנטישמיות ברשת היא אשמתם של יהודים בתמיכה ב"המוני מיעוטים" וקידום "שנאה נגד לבנים". המשתמש אמר שאין לו אהדה ליהודים שמתמודדים עם שיח שנאה כמו "היטלר צדק". מאסק השיב: "אמת דיברת". הבית הלבן גינה את הפוסט של מאסק וכינה את מעשיו "קידום מתועב של שנאה אנטישמית וגזענית".
המכתב גם ציין כי ארצות הברית הגדירה את חמאס כארגון טרור זר בשנת 1997 ולפי מחלקת המדינה, זה לא חוקי לספק ביודעין "תמיכה או משאבים" לארגונים כאלה.