לאחר הגעת קנצלר גרמניה וביקורו יוצא הדופן של נשיא ארצות הברית, הגיע היום גם ראש ממשלת בריטניה לביקור תמיכה ישראל. רישי סונאק נפגש הבוקר עם הנשיא הרצוג ועם ראש הממשלה נתניהו.
הרצוג הודה לאורח על בואו, וגם מחה בפניו על הסיקור בבריטניה של ההתרחשויות בישראל. "יש לנו עסק עם אחד מארגוני הטרור הגרועים בעולם. ואני יודע שבדמוקרטיות מודרניות, כמו שלנו ושלך, אתה לא יכול להתערב בכל, אבל כיוון של-BBC יש קשר לממשל ושהוא פניה של בריטניה בכל העולם, צריכה להיות זעקה על כך לצורך תיקון, וכי חמאס יוגדר גם שם כארגון טרור. מה עוד הם צריכים לראות כדי להבין את הזעזוע?", אמר הרצוג. הנשיא אמר דברים דומים ואף חריפים יותר כנגד BBC גם בריאיון לעיתון הבריטי דיילי מייל.
עוד אמר הבוקר הנשיא לסונאק כי "זהו מבחן, הרגע הבוחן מי חבר שלנו, מי איתנו. ואתה איתנו מהרגע הראשון. אנחנו נמצאים בהתנגשות מסוימת של האנושות. אנחנו רואים את דאעש על הגבול שלנו, נכנסים לארצנו. זו אימפריה של רשע, שאנו יודעים שהיא מובלת מטהרן. זהו האינטרס הבינלאומי האמיתי, האינטרס הביטחוני של כל עמי אירופה".
סונאק אמר להרצוג: "עברתם סבל שאי אפשר לתאר, מעשה טרור ברברי, וצריך לקרוא לזוועה הזו בשמה – זהו מעשה טרור שבוצע על ידי ארגון הטרור האכזרי חמאס. זה מה שאני מאמין בו, וזה מה שאמשיך להגיד. ברוח זו, אנו עומדים לצד ישראל. יש לכם הזכות להגן על עצמכם, להחזיר את הביטחון לעמכם ולארצכם, ולהבטיח את שובם של בני הערובה שנלקחו, בבטחה. זוהי אינה זכות – זוהי חובה להחזיר את הביטחון למדינתכם". עם זאת, סונאק גם אמר כי בריטניה תצטרף לסיוע ההומניטרי לעזה. "הפלסטינים הם קורבן של פעולותיו של החמאס. וחשוב שנמשיך לספק גישה הומניטרית לאזרחים". סונאק נפגש גם משפחות חטופים בעלי אזרחות בריטית.
בהמשך נפגש סונאק עם רה"מ בנימין נתניהו, שאמר לו בהצהרה משותפת כי "לחמתם בנאצים לפני 80 שנה. חמאס הם הנאצים ודאעש החדשים וצריך להילחם בהם". נתניהו הוסיף כי זוהי מלחמתו של כל העולם המערבי וארצות ערב המתונות. הוא הביע את הערכתו לסונאק על שקידם כוחות צבאיים לאזור. "לפני 80 שנה, העולם המתורבת עמד אתכם בשעה האפלה ביותר. זו שעתנו האפלה ביותר, שעתו האפלה של העולם – נעמוד יחד וננצח. זו מלחמה ארוכה ונצטרך את תמיכתכם המתמשכת. מעולם לא ראיתי את אנשי ישראל מאוחדים כפי שהם עכשיו", אמר נתניהו.
סונאק השיב כי הוא בא להביע את התנחומים העמוקים של העם הבריטי ותומכים בזכותה של ישראל לשמר את בטחונה. "אני יודע שאותם נזהרים מלפגוע באזרחים בניגוד לחמאס שמעמיד אזרחים בסכנה. ראינו תמונות קשות כמ בית החולם ואנחנו אבלים על כל חיים שאובדים. הפלסטינים גם הם קרבנות של חמאס. אני שמח על החלטתכם להכניס סיוע הומניטרי" אמר סונאק והוסיף – "אנחנו עומדים אתכם בסולידריות ורוצים שתנצחו".
בתוך כך, השר הראשון של סקוטלנד, חמזה יוסף, אמר כי סקוטלנד מוכנה "להיות המדינה הראשונה להציע מקלט" לתושבי עזה. משפחת אשתו של יוסף מתגוררת בעזה, והוריה שנסעו לבקר שם את קרוביהם נתקעו בתוך הלחימה. סרטונים ששלחה חמותו של חמזה על מצבם נטול החשמל והמים, זכו להד רב בבריטניה. יוסף, הביע גם תמיכה בישראל והקהילה היהודית של בריטניה, ובכל מקרה, מדיניות החוץ של סקוטלנד כפופה לזו של בריטניה ואינה מנוהלת באופן עצמאי.