כ-100 אלף אזרחים פונו ושוכנו בכ-230 מלונות וצימרים מאז תחילת המלחמה, כך מסרה נציגת משרד הבריאות, במהלך דיון בוועדת הבריאות על הטיפול הנדרש לתושבי עוטף עזה והערים בדרום שפונו מבתיהם.
לדברי אל"מ שירן חשאי-לוי, אחראית מפקדת-השליטה בפיקוד העורף על פינוי האזרחים, בכל מלון – יש אנשי צוות של הפיקוד וארגוני המתנדבים. לדברי סא"ל מאור אדרי, ראש ענף הקהילה בפיקוד, הוקמו מרפאות-מלון, הנותנות שירות לכלל המבוטחים, בעיקר בים-המלח ואילת. "שאיפתנו לעקוב בצורה שמית כדי שהקופות יצרו קשר בצורה פעילה עם המבוטחים שפונו. חולים רבים בעלי צרכים-מיוחדים נשלחו לבתי מלון נגישים".
גדי ירקוני, ראש מועצת אשכול, הוסיף את הצורך בטיפול בנפגעי הטראומה, "כיוון שבחלק מהישובים – כרבע מהתושבים נעלמו, נרצחו, נחטפו או מנותקי-קשר". הוא הדגיש את הצורך בטיפול רפואי לטווח הקצר והבינוני, ואף להכין טיפול נפשי לחטופים לכשיחזרו.
ברק צלקישוילי, תושב קיבוץ נחל עוז, סיפר על צורך במתאם מתוך הקהילה שימפה את צרכיה, ויקשר את התושבים לגורמים המתאימים ואילו ד"ר מיכאל שפירו, הממונה על רפואת חירום בעיריית אשקלון, הצביע על מחסור ברוקחים בבתי המרקחת בערים, אליהן פונו אזרחים רבים.

דלית ציפל, נציגת מרפאת "כללית" בדיון הציעה להקים מרפאה בחבל אשכול, וסיפרה על פתיחת תיקים הרפואיים בכל הארץ עבור המפונים, ועל האפשרות לשנע תרופות בחינם עד הבית לכלל האוכלוסייה. לדברי ד"ר ערן רוטמן נציג "מכבי", "מחר בבוקר תיפתח המרפאה בעין הבשור, וכי כבר בימים הקרובים תישלח הודעה לכל המבוטחים – כדי לזהות את צרכי המפונים. בנוסף, הורחבו השירותים המקוונים, נוספו קווי ייעוץ טלפוני, וצוותי הקופה מסיירים בבתי המלון". טל מנדל, מ"לאומית", הדגישה את האפשרות לקבל שירות בכל הארץ, "הורחבו השירותים בים המלח ובאילת, ונוצר קשר יזום עם מטופלים מורכבים, שם משוכנים מפונים מיישובי עוטף עזה.
"על קופות החולים לפנות מיוזמתן למפונים כדי לשמור על רצף טיפולי בהם", הדגיש יו"ר וועדת הבריאות, חה"כ יוני משריקי. לדבריו, אזרחים רבים פנו אליו בשאלות, צרכים ובעיות שהתעוררו. הוא התחייב לערוך דיון ובירור-עומק בצורך בטיפול הנפשי לטווח-ארוך לתושבי העוטף, וקרא לאזרחים לפנות לוועדה בכל בעיה בתחום סמכותה ואחריותה.