לא נדיר לראות את עמית סגל מדווח אקטואליה על המסך שלכם, אבל לצפות בו מגיש מהדורה באנגלית מהירה ושוטפת, זה כבר חידוש. כעת תוכלו לראות אותו עושה את זה יותר ויותר, אם רק תתחברו לדפים של מיזם הבינה המלאכותית החדש ACT NEWS ברשתות החברתיות. אה, פרט אחד חשוב – זה לא באמת עמית סגל, אלא דמות AI שלו. היא נראית ונשמעת כמעט כמותו, ובלחיצת כפתור יכולה להגיש מהדורות חדשות בכל שפה נתונה שתעלו על הדעת. הבינה המלאכותית מגיעה אם כן לעולם החדשות, ומי שאחראים לבשורה הזו הם שניים: העיתונאית מירי מיכאלי והאסטרטג והיועץ הפוליטי משה קלוגהפט.
החברה בכלל התחילה כמיזם הסברה לישראל ברשתות.
מיכאלי: "התחלנו לפני כמה חודשים במיזם של חדשות בינלאומיות. ברור שכיוון שקלוגהפט ואני אחראים לזה, התכנים יהיו פרו־ישראליים ואנחנו לא מתביישים בכך. אנחנו חברים טובים הרבה שנים, והקמנו חברת חדשות ברשתות החברתיות.

בשלב מסוים גם לשני היזמים הסרטונים הללו לא הספיקו, והם החליטו לעדכן ולדייק את הכיוון של המוצר. "בארץ וגם בעולם יש קריסה אמיתית של הגופים שמייצרים חדשות, לא רק כי כולם עוברים לצרוך תכנים ברשתות, אלא כי צריך יותר ויותר תוכן ועלויות ההפקה מאוד גבוהות. במקביל התקציבים הולכים ויורדים כי יש פחות מפרסמים. אז חשבנו על פתרון והוא בעצם הטכנולוגיה שלנו – שמבחינתי זה ממש מדע בדיוני: בלחיצת כפתור אפשר לקחת כל ידיעה שהיא, ולשדר אותה בקולו ובדמותו של כתב כלשהו, באיזו שפה שנרצה. אצל כתבים הידיעות האלה, הדיווחים השוטפים, גוזלים חצי או יותר מהזמן, ואפשר דרכנו לקחת את העול הזה מהכתפיים שלהם ולתת להם לעסוק בעבודה עיתונאית אמיתית – תחקירים, סיפורים אנושיים, כתבות שטח מגזיניות. ככה אתה מחזק את מערכת החדשות, לא רק חוסך. הבינה המלאכותית עוזרת לכתב לחזור לתפקיד האנושי שלו, לבצע את ליבת העבודה העיתונאית".
מיכאלי (39) נולדה בתל־אביב להורים שעלו מגאורגיה בשנת 1975. היא זוכרת כילדה קטנה סעודת ערב שבת ואחריה צפייה משותפת ברבקה מיכאלי בטלוויזיה, אבל עם השנים הפכה משפחתה לדתית־לאומית לכל דבר. היא למדה באולפנית תל־אביב, ואז הלכה לשירות לאומי.
על אף שמיכאלי גדלה בציבור הדתי היא לא מאוד מזוהה איתו. "כמו שחנן בן־ארי אומר, 'אל תכניסו אותי למגרות'", היא אומרת. "לא מתאים לי שאם אצטלם עם כתף חשופה יהיה למגזר משהו להגיד. הקשר שלי עם הקב"ה חשוב לי יותר מהגדרות חברתיות. הילדים שלי לומדים בבית ספר מעורב דתי־חילוני, שזה בעיניי איך שכל המסגרות בארץ צריכות להיראות.
התקשורת הישראלית נוסדה על ידי שמאל ועדיין מוחזקת בידיו. את וקלוגהפט דתיים־לאומיים, העיתונאי הראשון שהחתמתם הוא עמית סגל, יש גם עניין אידיאולוגי בחברה שלכם, להציב דגל על הדור הבא של החדשות בידי הימין־מרכז או הדתיים?
"לא. הבחירה בעמית סגל הייתה פשוטה. בחנו מי הכתב הכי חזק ברשתות בישראל, וברור שזה הוא, בלי קשר להיותו בימין או במקום אחר. אנחנו מסתכלים החוצה, זה לא מיזם ישראלי אלא סטארט־אפ בינלאומי, והשמות הבאים שנחתים יהיו מהרשתות הכי גדולות בעולם. אנחנו בכלל לא מסתכלים ימין או שמאל, אלא על הפרופיל המקצועי שלהם. אנחנו חברה טכנולוגית לחלוטין, שמפתחת מוצרי בינה מלאכותית כדי לסייע לחברות החדשות בעולם".
הכתבה המלאה תתפרסם מחר (יום ו') במגזין מוצש של מקור ראשון
