הצעת החוק לפירוק לשכת עורכי הדין, אותה הגיש חבר הכנסת חנוך מילביצקי מהליכוד, עברה היום (ד') בקריאה טרומית במליאת הכנסת. בשביל למנוע חשד לניגוד עניינים, שני נציגי לשכת עורכי הדין עדיין יהיו חברים בוועדה לבחירת שופטים במידה והיא תתכנס.
ההצבעה מתרחשת שלושה שבועות לאחר בחירתו של עמית בכר לראשות לשכת עורכי הדין, בניגוד לעמדת הקואליציה. הוא גם זכה ברוב במועצה הארצית, והיא זו שבוחרת את נציגי הלשכה לוועדה למינוי שופטים ומעניקה שליטה מלאה לשמאל.

בדברי ההצעה נכתב כי "אין כל תכלית למעורבותו של איגוד מקצועי בהליך הבחירה של שופטים. משכך, כוללת ההצעה תיקונים עקיפים לחוקים הרלוונטיים, בהם מוצע לבטל את נציגות לשכת עורכי הדין בוועדות השונות". למרות נוסח החוק, שני נציגי לשכת עורכי הדין עדיין יהיו חברים בוועדה לבחירת שופטים.
על פי המוצע, תוקם מועצת עורכי דין שתהיה מועצה ציבורית שתתמנה על ידי שר המשפטים ותורכב משופטים, עורכי דין מהמגזר הפרטי והציבורי, נציגי משרד האוצר ונציג סגל אקדמי במוסד להשכלה גבוהה. למועצת עורכי הדין יעברו סמכויות רבות הנתונות כיום ללשכת עורכי הדין, ובהן מעורבותה בהליך הבחירה של השופטים.
מתוך מכלול הסמכויות המוחזקות בידי לשכת עורכי הדין, היא תיוותר עם שתי סמכויות בלבד: הסמכת עורכי דין – ובכלל זה הסדרת ההתמחות ובחינות כניסה למקצוע – ותחום המשמעת והאתיקה. שר המשפטים ימנה ועדת משמעת שתהיה נפרדת ועצמאית מהמועצה, ואולם השיפוט יתבצע על פי כללים שהמועצה תהיה מעורבת בקביעתם.
ח"כ מילביצקי הציג את ההצעה ואמר: "את ההצעה הזו הגשתי פחות מחודש לאחר שנבחרתי לכנסת, לא היו אז מועמדים ללשכה. עצרו את ההצעה כשהיו השיחות בבית הנשיא. אחרי שהתפוצצו השיחות אמרו לי לא להגיש את ההצעה לפני הבחירות ללשכה כי זה יראה שאנחנו מתערבים בבחירות, עכשיו אומרים לי שאני מגיש את ההצעה בגלל התוצאות. בסופו של דבר הלשכה היא גוף בלתי רלבנטי, למה אנחנו ב-2023 צריכים לתחזק ארגון מקצועי במאה מיליון שקלים בשנה?"
שר המשפטים יריב לוין השיב בשם הממשלה: "לצערי בתקופה האחרונה לשכת עורכי הדין הפכה לגוף פוליטי לחלוטין כשכספי דמי החבר מנוצלים למטרות פוליטיות שבינן לבין טובת כלל עורכי הדין אין דבר וחצי דבר. החלוקה בלשכת עורכי הדין הפכה כבר מזמן לחלוקה פוליטית ולא לחלוקה על בסיס דיסציפלינות מקצועיות. הדבר הזה לא מותיר ברירה ובוודאי שאינו מצדיק ומאפשר את המשך המצב הקיים, והמבנה החריג שאין דומה לו בשום מקצוע אחר".

ח"כ גדעון סער התנגד להצעה: "עכשיו הלשכה הפכה פוליטית? כשאתה היית שם כמובן שהיא הייתה צריכה להתקיים, אבל כשהאינטרס הפוליטי שלך השתנה היא צריכה להתחסל. מישהו מאמין שאם התוצאות ללשכה היו אחרות אתם הייתם באים פה לפרק אותה? הפסדתם ותלמדו להפסיד בכבוד, אתם חייבים להתרגל לזה כי אתם הולכים לסדרה של הספדים ששיאה יהיה בבחירות הכלליות הבאות. אתם עובדים כמו מאפיה, הכל אצלכם בסוף זה על כוח. עד עכשיו ראינו ממכם השבוע איך אתם משנים את כללי המשחק תוך כדי המשחק, היום אתם משנים את כללי המשחק אחרי שריקת הסיום".