הדיונים שתוכננו להתקיים מחר (ב') במנהל האזרחי בהתנגדויות של עמותות השמאל "במקום", ו"שלום עכשיו" ובאלו של הרשות הפלסטינית לתכניות בנייה ישראליות של אלפי יחידות דיור במרחב E1 הסמוך למעלה-אדומים, נדחו – ולא בפעם הראשונה. מדובר בתכניות שהוכנו עוד בשנות ה-90, בעת שיצחק רבין כיהן כראש ממשלה, וקידומן נדחה פעם אחר פעם בשל לחץ בינלאומי מסיבי.
לפני הבחירות האחרונות לכנסת שב נתניהו והתחייב בפני ראש עיריית מעלה-אדומים, בני כשריאל, כי התכנית הוותיקה תתממש. המאבק האסטרטגי הגלום ב-E1, מבשרת אדומים, משמעותו מבחינת הפלסטינים כי בנייה ישראלית שם תקטע את הרצף שהם שואפים אליו מצפון לדרום, מרמאללה לכיוון חברון, כדי לשמור על אפשרות עתידית להקמת מדינה פלסטינית. עבור ישראל מדובר גם כן בשמירה אסטרטגית על רצף מערב-מזרח, מירושלים לכיוון ים המלח, רצף שחאן אל אחמר ועוד מאחזים בלתי חוקיים רבים כמוהו, מסכנים גם הם. בנוסף לכך, מדובר בהגדלת היצע התיישבות נדרש ביותר במרחב ירושלים.
על פי פרסומים, כשריאל צפוי לעזוב בקרוב את ראשות עיריית מעלה-אדומים, לאחר למעלה מ-30 שנה בתפקיד, ובמסגרת מינוי של שר החוץ אלי כהן, לכהן כשגריר ישראל ברומא.
תנועת רגבים הגישה בסוף השבוע שעבר מכתב בהול לראש הממשלה ולחברי שדולת ארץ ישראל בכנסת, בדרישה לא לאפשר דחייה נוספת של דיוני ההתנגדות ולפעול לקידום תכניות הבנייה הישראליות באופן מיידי.
מרגבים נמסר כי "מדובר במרחב בו שוכן המאחז חאן אל אחמר, מרחב הסובל מהשתלטות פרועה של הרשות הפלסטינית לאורך שנים, עם עשרות מאחזים בלתי חוקיים על אדמות המדינה, שמדינת ישראל מסרבת לאכוף כנגדם את החוק", וכן כי "האזורים האלו היו צריכים להיות מאוכלסים מזמן באלפי תושבים ובכך לאפשר פתרונות דיור לצעירי ירושלים וכן לשמור על תא השטח האסטרטגי שמגן על בירת ישראל ממזרח ומחבר בין ירושלים לבקעת הירדן".
נציין כי בראיון למקור ראשון לפני חודשים ספורים, אמר שגריר ארה"ב בישראל, טום ניידס כי הממשל שהוא מייצג מתנגד באופן גורף לבנייה בE1 , ואינו מתכוון לשנות את עמדתו. "היינו מאוד ברורים לגבי E1, דיברנו על כך הרבה פעמים" אמר ניידס, ואף קשר במשתמע בין עמידה לצד ישראל בכל הנוגע לסוגיית הגרעין האיראני, לבין קידום הבנייה ביהודה ושומרון.