בטקסים ואירועי זיכרון שונים ברחבי הארץ לובשי מדים הופיעו יחד עם ניצולי השואה והצדיעו לגבורתם.
בדיור המוגן 'בית שלום' בתל אביב הופיע לאורך הטקס שוטר מתחנת לב תל אביב, אשר בצפירה ובשירת התקווה הצדיע לכ-40 שורדי שואה המתגוררים במקום ועברו בעצמם את התופת.
הקשר בין השוטר והדיירים החל בשנת הקורונה כאשר הדיירים היו סגורים בדירותיהם ולא קיימו טקס יחד. במקום טקס אזכרה – שוטרים הקיפו את המבנה מכל הכיוונים והצדיעו לשורדי השואה שהביטו בהם מהמרפסת.
מאז השוטר מגיע מדי שנה. מנהלת המקום אתי פרידמן אמרה כי נוכחותו של נציג משטרת ישראל משמעותית עבור הדיירים, שחלקם ספרו בעדויותיהם על חוויות קשות מצד שוטרים גרמנים ופולנים בתקופה בה ליהודים לא הייתה מערכת הגנה ששומרת על ביטחונם. השנה לצד נציג משטרה הגיעה גם נציגה של כבאות והצלה.
גם מפקד יחידת העילית "מצדה", של שירות בתי הסוהר תועד היום לצד לוחמיו כשהוא מצדיע לסבתו, ביאנקה, שורדת השואה. המפקד אמר "כנכד לניצולת שואה, אני רואה זאת כשליחות לשרת את המדינה ולהגן על אזרחיה, למען עתיד ילדינו. נזכור ולא נשכח".
בצילום מרגש נוסף נראו שוטרים ושוטרות של אגף המבצעים בהן: המערך האווירי, מערך החבלה, יחידת מתפ״א, מערכי הסיור והמוקדים, יחידות היס״מ, הפרשים, הכלבנים, המשא ומתן ולוחמי משמר הגבול עוטפים את גיטה קויפמן, אשר הייתה מבין אלו ששרדו את השואה.
קויפמן, נולדה ברומניה בשנת 1937, שם גדלה עם הוריה. בעודה בת שנתיים, עם פרוץ המלחמה נשלחו גיטה והוריה אל גטו אדריניך באזור טרנסניסטריה המכונה "ממלכת המוות".

גיטה שיתפה את השוטרים בזיכרונותיה כילדה, בסיפורים ששמעה מבני משפחתה ובמסלול אותו עשתה לאחר המלחמה עד שהגיעה לארץ ישראל בשנת 1973 בזמן מלחמת יום הכיפורים. בשואה, איבדה קויפמן עשרות רבות מבני משפחתה, בהם את אמה, סבתה, דודים ודודות. בהמשך נישאה קויפמן למיכאל ז״ל ויחד הקימו השניים משפחה בישראל. ״אני שרדתי פעמיים״ כך אמרה.
בבית אבות ברח' יצחק טוניק בפסגת זאב ציינו את יום השואה בהובלת השוטרים הקהילתיים רפאל שלומוב ויפים פריצט מתחנת שפט של מחוז ירושלים ובהשתתפות סגל פיקוד התחנה בראשות רפ"ק אילן בן שושן סגן מפקד התחנה, יחד עם ניצולי שואה מבית האבות ויחד עם שורדי שואה מ'הבית החם' בשכונת פסגת זאב, מועדון של שורדי שואה מכל רחבי הארץ, וכחלק משיתוף פעולה מזה עשור של 'הבית חם' עם תחנת שפט של מחוז ירושלים. במהלך הטקס סיפר הניצול מאיר רייכרט בן 92 את סיפורו האישי, כיצד כילד בן 11.5 הצליח לחמוק מידי הנאצים וכך ניצל.

באירוע מיוחד בגנזך השואה בבני ברק, שוטרי מרחב דן כיבדו בהצדעה והדלקת נר זיכרון עם ניצולת השואה, הגב' שרה פרי, תושבת העיר גבעתיים. שרה שיתפה את הפיקוד בסיפור חייה, החל מתקופת ילדותה, החיים בעת השואה ועד הגעתה לארץ. לסיום הוענקה לשרה תעודת הוקרה ותשורה ממפקד המרחב.
ראש אגף המבצעים במשטרת ישראל, ניצב סיגל בר צבי התרגשה להשתתף במפגשים אלה ואמרה כי לדבר חשיבות רבה. לדבריה ״אגף המבצעים עומד בחזית העשייה לביצור ביטחונה של מדינת ישראל, לחיזוק יסודותיה ולהגנה על אזרחיה. שירותנו במשטרה של מדינה יהודית ודמוקרטית מגלם בתוכו את יישום לקחי השואה".
עוד אמרה בר צבי: "זכר השואה מלווה אותנו בכל יום, יוצק משמעות וערך לכל העשייה שלנו. אנו זוכים ללבוש מדים ולהגשים בעצם שירותנו את ההתחייבות ״לעולם לא עוד. ההיסטוריה והמורשת מפעמים בנו ועדויות הניצולים הן מקור כוחנו מהם אנו שואבים את מחויבותנו להגן על מדינת ישראל ואזרחיה. אנו מרכינים היום ראש בדאבה לזכר ששת מיליוני הנספים ומצדיעים לשורדי השואה על הזיכרון, הערכים, הכוחות והרוח שהם מנחילים לנו".