ועדת הערר לתכנון ובנייה במחוז ירושלים דחתה לפני ימים אחדים ערר שהגישו ארגוני השמאל "עמק שווה" ו"שלום עכשיו" נגד הקמת גשר תיירותי במזרח ירושלים. הערר נדחה בעקבות קביעת הוועדה ששני הארגונים מסרו למעשה תצהיר כוזב, שלפיו לא ידעו בעוד מועד על התוכנית להקמת הגשר ולכן הגישו את הערר באיחור.
את הקמת הגשר, שאורכו 189 מטרים, יזמה אשתקד הרשות לפיתוח ירושלים. הוא נועד לחבר את צידו הדרומי של גיא בן הינום לצידו הצפוני, ולהקל את המעבר להולכי רגל שמבקשים להגיע ממתחם תחנת הרכבת הראשונה לכותל המערבי ולעיר העתיקה. את הבקשה להקמת הגשר הגישה הרשות לפיתוח ירושלים כבר באמצע חודש מאי 2017, וניתן היה לערער עליה במשך 30 יום.
ואולם, חגית עופרן משלום עכשיו ויוני מזרחי מעמק שווה הגישו את הערר שלהם רק כשנה לאחר מועד הבקשה, בשלהי חודש אפריל. השניים טענו שלא ידעו בזמן על הגשת התוכנית ולכן איחרו בהגשת הערר. "מפאת כך שהבקשה אפילו לא פורסמה לפי סעיף 149 לחוק, נודע לעוררים על הגשת הבקשה ועל ההחלטה בעניינה סמוך להגשת הערר, וזאת ממעקב שוטף במסגרת הפעילות שלהם כמפורט בערר", נכתב בתצהיר.
בהחלטת הוועדה שדחתה את הערר של ארגוני השמאל נקבע שהצהרות הארגונים כוזבות. "במהלך הדיון בפנינו התברר שהצהרה זו לא הייתה מדויקת", קבע עו"ד אליעד וינשל, ראש ועדת הערר. "העוררים ידעו עוד שנה קודם לכן, בתחילת חודש אפריל 2017, על הבקשה להיתר וכן על כוונת הוועדה המקומית לדון בבקשה כ'תואמת תוכנית' ללא פרסום לציבור. כן היו מודעים העוררים לכך שהנושא הועלה לסדר יום המשיבה (הרשות לפיתוח ירושלים), ואולם הדיון נדחה לבקשת חברת מועצה שביקשה דחייה לשם לימוד החומר.
"העוררים לא פנו לוועדה המקומית בבקשה לאפשר להם להגיש התנגדות. …חשוב מכך – העוררים לא עקבו אחר הנושא ולא בדקו אם ניתנה החלטה, ובהקשר זה חשובה העובדה שכבר בתחילת חודש מאי 2017 פורסמה החלטת הוועדה המקומית באתר הוועדה. בנסיבות אלה ולנוכח ההצהרה הלא מדויקת שהביאה לפתיחת הערר, ראוי להתעלם מפתיחת הערר".
משלום עכשיו ומעמק שווה נמסר בתגובה: "הטעות שהייתה לנו לגבי מועד פרסום הידיעה הראשונה בעניין הכוונה לאשר את הגשר לא משנה את העובדה שמדובר בפרויקט מרחיק לכת שאושר במעין מחטף. לפי החלטת ועדת הערר, ניתן היום להקים כביש עם ארבעה מסלולים בלב אגן העיר העתיקה בלי תוכנית בנייה מפורטת ובלי דיון ציבורי. אנו סבורים שכל פיתוח באזור הרגיש הזה צריך להיעשות תוך דיון ציבורי ומתן הזדמנות לתושבים להתנגד".