שופטת בית המשפט לנוער בטבריה, אילנית אימבר, החליטה בחודש דצמבר האחרון על ביטול כתב אישום נגד נער בגין עבירה של אי עטיית מסכה. כתב האישום הוגש לאחר שהנער, שקיבל בחודש אוגוסט 2021 דו"ח קנס בסך 500 שקלים בגין אי עטיית מסכה באוטובוס, ביקש תחילה לבטל את הדו"ח, ובעקבות דחיית בקשתו הגיש את הבקשה להישפט. לאחר שהוגש כתב האישום דרש בא כוחו של הנער לקבל את החומרים בתיק, ואז גילה כי טרם שליחת המכתב הדוחה את בקשת ביטול הדו"ח, נכתב לנער מכתב (שלא נשלח לבסוף) ובו נכתב כי בקשת הביטול התקבלה. הסנגור טען כי הפער בין המכתבים לא ברור, ועל כן יש לזכות את הנער או לפחות לבטל את כתב האישום.
עוד הצביע הסנגור על אי התאמות בין האופן שבו תואר מתן הדו"ח בהודעת הקנס, ובין האופן שבו תואר האירוע במכתב הדוחה את הבקשה לביטול הקנס. לאור זאת, מחשש שמא ישנה טעות בזיהוי מבצע העבירה, החליטה השופט כי יש מקום לבטל את כתב האישום נגד הנער, בעילה של הגנה מן הצדק.
"נסיבות קבלת הודעת הקנס ודחיית בקשת הנאשם כפי שאלו צוינו בטיעוני המאשימה, אינן מתיישבות עם הנסיבות אשר מצויות בהודעת הקנס אותה קבל הנאשם. במילים אחרות, המסמכים שהוגשו לעיוני מלמדים כי חלה טעות בזהות הפונה, וכי המאשימה דחתה את בקשת הנאשם בנימוקים המשויכים, כפי הנראה, למקרה אחר", ציינה השופטת, "כפי שפרטה המאשימה בטיעוניה התובעת, שבחנה את בקשת הנאשם לביטול הקנס, ציינה כי הנאשם נצפה ישב באוטובוס, לא ידוע אימתי עלה כאשר המסכה בידו. בשל כך, ציינה התובעת כי אין צידוק לביטול הדו"ח, אלא יש לשמור על אחידות. מנגד, בהודעת תשלום הקנס שקבל הנאשם, מצוין כי הנאשם ישוב בספסל האחורי, כשאינו עוטה את המסכה על פניו בצורה נכונה אלא מתחת לסנטרו, והמסכה אינה מכסה את פיו ואפו. כמו כן, טען ב"כ הנאשם כי מהסרטון עולה כי הנסיבות מתארות אדם אחר שהיה באוטובוס".
"בראי המכלול, מסופקני כי ניתן להבטיח ניהול הוגן של ההליך הפלילי שעה שהפעולות אשר הובילו את הנאשם לבקש להישפט, ולהגשת כתב האישום בפועל, לקו בפגם שמקורו, בזהות מבצע העבירה. לאור האמור לעיל, מצאתי כי הפגם דנן פוגע פגיעה חריפה בתחושת הצדק וההגינות, לא כל שכן שעה שעסקינן בנאשם קטין, אשר על זכויותיו יש לעמוד ביתר שאת. סבורני כי אין בנמצא סעד שיכול לרפא את הפגם ולאפשר ניהול הליך פלילי הנבנה מנסיבות ביצוע עבירה של אחר", נימקה השופטת את ההחלטה לבטל את כתב האישום.