ביום רביעי הקרוב יודיע בנימין נתניהו לנשיא המדינה יצחק הרצוג, "עלה בידי". לצורך כך הוא יידרש להוכיח כי הצליח להרכיב ממשלה ולהראות לו את ההסכמים הקואליציוניים עם כל המפלגות חתומים עד אז. כמעט הכל סגור ומסוכם, מלבד ניסוח היחס למערכת המשפט והרפורמות שדורשות השותפות.
על אף שחלוקת התפקידים של המפלגות, למעט הליכוד, הושלמה כמעט במלואה – נתניהו והחרדים מתעכבים עם חתימת ההסכמים. ניסוח החלק המשפטי בהסכמים הקואליציוניים, הוא האחרון שנותר.
לאחר שהבהירו בליכוד כי חוק יסוד החקיקה הכולל פסקת התגברות ימתין בסבלנות עד כנס הקיץ, בין הצדדים עולה שאלה איך ינוסח בהסכמים הסעיף שמצד אחד יענה על דרישות השותפות ומצד שני יהיה מקובל על נתניהו שמעדיף לעכב כמה שיותר את השינויים במערכת המשפט, ולבצע אותם במתינות.
למקור ראשון נודע כי הנוסח יכלול התייחסות לפסקת התגברות, אך ללא מספר הח"כים הנדרש להעברת החקיקה ולחוק יסוד חקיקה, כך שיהיה כללי ללא התעמקות בפרטים, עליהם ידונו רק לאחר הרכבת הממשלה.
כיצד תיראה פסקת ההתגברות, אם וכאשר תתקבל וכן שינויים נוספים הנדרשים במערכת המשפט והיו בליבת הקמפיינים של המפלגות, כולל הליכוד. יו"ר מפלגת הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' הציג יחד עם ח"כ שמחה רוטמן את תוכניתו "חוק וצדק" – לתיקון מערכת המשפט. הגדילו לעשות ראשי המפלגות החרדיות שהציבו על כך אולטימטום במחשבה שזה יתרחש עוד לפני הקמת הממשלה. גולדקנופף אמר כי "מועצת גדולי התורה הורו לנו לעמוד על כך, ואני מצטרף לדעת הרוב שחובה להעביר את זה לפני החתימה ולא אחרי השבעת הממשלה", ומשה גפני שהצהיר כי "בלי פסקת ההתגברות לא תקום ממשלה".
בקואליציה העתידית מדברים בגלוי על הכוונה לחוקק אותה, אך בשלב זה נמנעים מירידה לפרטים. ראשיה כאמור אף לא מתכוונים לצרף להסכם הקואליציוני נספח שבו יפורט נוסח ההצעה, כפי שנעשה בעבר במקרים אחרים. אך לא די בפסקת התגברות: גם באשר לסעיפים בתכנית לתיקון מערכת המשפט כמו פיצול תפקיד היועמ"ש ושינוי שיטת בחירת השופטים והרכב הוועדה למינוי שופטים לא מתקבל לעת עתה נוסח מפורט ורשמי, שיידחה כאמור בעוד כמה חודשים, חרף הבטחות הבחירות.