שופטת בית המשפט למשפחה בראשון לציון, חני שירה, קיבלה את בקשתם של שלושה זוגות ואשה נוספת לערוך להם בדיקות גנטיות במטרה לוודא האם הם הוריה הגנטיים של "תינוקת המריבה". נזכיר כי מדובר באירוע משפטי מתגלגל, הנמשך מזה זמן, שהחל לאחר שהתברר כי עובר שהוחזר במסגרת טיפולי הפריה בבית החולים "אסותא" לא היה שייך להוריו.
דבר הטעות הטראגית התברר בעקבות בעיות רפואיות שנחשפו עוד במהלך ההיריון. בדיקה גנטית שנערכה לעובר, על מנת לוודא את מצבו, גילתה שאין קשר בינו ובין האם ובן זוגה, שעברו את טיפולי ההפריה. תחילה סברו בבית החולים אסותא כי הם יודעים להצביע על זוג אחר כמי שבסבירות גבוהה הם ההורית הגנטיים של התינוקת, אולם בדיקה גנטית שנערכה לאחר דיון במספר ערכאות העלתה שבני הזוג אינם ההורים הגנטיים.
בשלב זה הורחבה הבדיקה בבית החולים אסותא, תחת התערבות של משרד הבריאות, וסומנו שורה של "הורים פוטנציאליים" להם עשויה הייתה להיות שייכת הביצית המופרית. נציין עוד כי במהלך האירוע נולדה התינוקת, והיא מטופלת בידי הוריה-מולידיה. שלושה זוגות ואשה אחת מקרב אלו שסומנו כהורים אפשריים הגישו בקשה לבצע להם בדיקה שתוודא האם הם ההורים הגנטיים. ההורים-המולידים התנגדו לבדיקה, וטענו כי יש להפסיק את הניסיונות למצוא מיהם ההורים הגנטיים של התינוקת.
לדבריהם, טובת התינוקת היא עקרון העל ובהתאם לעקרון זה, יש להניח לה לגדול אצל האם המולידה ובן זוגה שבהחלטותיהם לגביה, העניקו לה חיים והם דואגים לה ומטפלים בה ובמצבה הרפואי וביומיום באופן מיטבי ומסור. הם אף הוסיפו כי אישור הבדיקות יפתח פתח למדרון חלקלק מסוכן של מאות תביעות דומות ועלולה להיפתח תיבת פנדורה שסופה מי ישורנה, מצב שהוא מנוגד לטובתה של הקטינה.
השופטת שירה דחתה את טענות ההורים המולידים וקיבלה את הבקשה לביצוע הבדיקה. לדבריה, "אין למנוע מהם (המבקשים לבדוק את האפשרות שהם הורים – ש"פ) את אפשרות לברר את הקשר שלהם לקטינה ובעצם למנוע מהם את אפשרות הגישה לערכאות ובכך לאיין את האפשרות שלהם להתחקות אי פעם אחרי ילדם הביולוגי. אי הוודאות בה שרויים המבקשים יחד עם התקווה שאולי הקטינה נושאת את המטען הגנטי שלהם גורמת גם להם סבל אנושי שיש לשים לו קץ באמצעות עריכת הבדיקה".
לדבריה, "עריכת הבדיקה עולה בקנה אחד עם טובתה של הקטינה לדעת את מוצאה ורק וככל שיימצא קשר גנטי לקטינה עם מי מהמבקשים יהיה מקום להמשיך להידרש לתביעות מתאימות, ככל שתוגשנה. משכך, אינני מקבלת את טענת המשיבים 1,2 (ההורים המולידים – ש"פ) כי מהתיקון לחוק מידע גנטי עולה כי טובת הילד עולה על ההוראה המאפשרת בירור הגנטי".