כותרת כנס Cer Prize של ועידת רבני אירופה שהתקיים השנה באי מלטה שבים התיכון, היא קידום חדשנות למען תיקון עולם. אדריאן סיד, מנכ"ל החברות הממשלתיות במלטה ואחד המארגנים של הוועידה מסביר את המטרה המרכזית של הוועידה: "אנחנו רוצים ליצור קשרים חזקים יותר עם העסקים של הקהילות היהודיות בכל העולם. קשרים עם ואישים יהודים מרכזיים החיים באירופה וכן עם ישראלים, עוזרים לנו לבנות אפשרויות עסקיות פה במלטה וגם לחזק קשרים באופן כללי".
"מה שדחף אותנו לקיים את הוועידה הזאת", מספר סיד, "היא ההבנה שלמרות שישראל כל כך קרובה אלינו מבחינה גיאוגרפית, הפוטנציאל הכלכלי לא מומש מעולם. מלטה התקדמה בהרבה תחומים מאז קבלת העצמאות שלה ב 1964. בשנים הראשונות התמקדנו בפיתוח צבאי, הצטרפות לאיחוד האירופי ב 2004 ועכשיו אנחנו רוצים לחזק קשרים עם שכינינו, לא הייתה יריבות או אי הבנות בין ישראל למלטה, ובכל זאת הזמן עבר והעניינים לא התקדמו. אנחנו כאן בשביל לנסות ולגשר על הזמן האבוד".

הקשר בין מלטה לרבני אירופה התחיל בפגישה מקרית של אדריאן סיד עם גדי גרוניש, מנכ"ל ועידת רבני אירופה, בוועידה בדאבוס. "לפני שלוש שנים נפגשתי עם סיד בוועידת הכלכלה העולמית בדאבוס אז רבני אירופה יחד עם ממשלת האמירויות, הקימו את הבית היהודי הערבי. במהלך הוועידה הכלכלית סיד רצה לטעום אוכל כשר שהוגש באירוע. חודש אחרי אותה הארוחה קיבלתי ממנו טלפון והצעה לארח את הכנס הבא של וועידת רבני אירופה במלטה".
גרוניש סיפר על הפרס שחילקו בוועידה בנושא חדשנות. ועל התפקיד של וועידת רבני אירופה כגוף פוליטי המגשר בין היהודים לממשלות: "אנחנו מחלקים פרס ליזמים צעירים מרחבי העולם שפיתחו טכנולוגיות חדשות תחת המושג עולם טוב יותר. אנחנו מנסים לקדם את הנושא הזה וכבר ראינו זוכים בוועידות שהתקיימו בעבר שהצליחו לתת פתרונות לעיוורים ולבעלי מוגבלויות אחרים. רבני אירופה הוא גוף רבני אבל גם גוף פוליטי שמייצג את היהודים מול ממשלות אירופה. גם בפן העסקי יש לקשרים שלנו חשיבות לא מועטה. ישנם לא מעט תורמים ויזמים שבעזרתנו מקבלים את הקשרם המתאימים עם מקבלי ההחלטות בקהילה הפוליטית והעסקית באירופה".

השנה הוועידה נתנה פרסים ליזמים של שנת 2020 ו 2021, כאשר בזמן הקורונה לא התקיימה וועידה ולא חולקו פרסים. בין היזמים שקיבלו פרסים היו אפליקציות לסיוע באיתור מוקדם של מחלת האפילפסיה, אפליקציה שמסייעת לצעירים הסובלים ממיגרנות, אפליקציה ישראלית בתחום החינוך ועוד.
הרב פנחס גולדשמידט נשיא וועידת רבני אירופה, שעזב את רוסיה אחרי 30 שנה בעקבות המלחמה דיבר על ההשלכות האישיות והכלליות של המלחמה ועל השאיפה לקדם את אירופה: "השנה הייתה קשה מאד. אנחנו חיים היום במציאות שכל אחד באירופה מבין שהרעיון של האיחוד האירופי מקבל משנה חשיבות. שכל המדינות המרכיבות את אירופה לא יכולות לשרוד אם הן לא יהיו ביחד. כשהמלחמה התחילה המומחים בכל העולם ניבאו שבתוך שבוע רוסיה תמחץ את אוקראינה. היום אנחנו כבר יותר מ-8 חודשים במלחמה, ואף אחד כבר לא מדבר על ניצחון רוסי. אנשים מדברים על ניצחון של אוקראינה. אנחנו מקווים שהשלום הצודק יגיע ממש בקרוב".
"ב-15 השנים האחרונות, אירופה סבלה משרשרת אירועי טרור. כולם הבינו שזאת לא הבעיה של היהודים בלבד אלא של כלל האזרחים החופשיים. יש הבנה שיש צורך בשיתוף פעולה והנושא הכלכלי הוא זרז לכך. הניו טק והרשתות החברתיות משנות את העולם. אירופה הייתה מאחורי סין ומאחורי ארה"ב בנוגע להייטק, יש לנו עבודה להדביק את הפער . וזו אחת הסיבות שאנחנו כאן במלטה".
על השאלה מה הקשר בין רבני אירופה להייטק עונה הרב גולדשמדיט: "יש שתי סיבות: האחת, היא ההבנה שהמדיה והטכנולוגיה משנות את העולם. באירופה מהפכות התרחשו בעקבות כניסת הדפוס וחופש המידע. היום באינטרנט בשעה אחת עובר מידע של מיליון ספרים וזה בהחלט משנה מציאות. אנחנו רוצים שהכח הזה ינותב בצורה חיובית. לבנות את העולם ולא להרוס אותו. סיבה שנייה היא האתגר ההלכתי שהחדשנות מזמנת לנו. יש הרבה שאלות מוסריות שנולדות בעקבות החדשנות. אנחנו מאמינים שכל אדם בעולם הוא עולם ומלואו ופועלים לתיקון העולם בין היתר באמצעות חדשנות".