"החוק מייצר באופן ביולוגי אמהות ואבות" – כך קבעה הבוקר ח"כ מרב מיכאלי בדיון בוועדת חוקה. במהלך הדיון שעסק בשינוי חוק העונשין, התייחסה ח"כ מיכאלי להשפעת הגדרות המחוקק על נפש האדם בנושא חופשת הלידה, בהקשר להצעת החוק שהיא מקדמת למתן חופשת לידה גם לאבות.
צפו בדבריה של מרב מיכאלי בוועדת החוקה. צילום: ערוץ הכנסת
"החקיקה לא באה לשנות את הטבע האנושי אלא בפירוש באה לכוון את ההתנהגות האנושית… הוא (המחוקק) לא מהסס לעשות את זה למשל באופן שבו החוק ממגדר אותנו. כשהחוק נותן חופשת לידה באופן בלעדי לאישה, הוא מושיב אותה בבית באופן בלעדי עם התינוק/תינוקת למשך ארבעה חודשים, שלושה חודשים וחצי, הוא גורם לזה שאצלה בגוף נוצרים ההורמונים ההוריים האלה שגורמים לנו לרצות, או להיות מוכנות ומוכנים, להקריב את מה שצריך להקריב כדי לטפל בתינוק, תינוקת", אמרה מיכאלי.
"זה דבר שנוצר בגוף אצל גברים בדיוק באותה מידה כמו אצל נשים אילו הם היו נמצאים בית בזמן הזה. זאת אומרת החוק מייצר באופן ביולוגי אמהות ואבות. החוק לא מהסס לעשות את הדברים האלה, להיכנס לקרביים הכי עמוקים, הכי פרטיים שלנו. אלא שהוא עושה את זה לפי הנורמות הקיימות בחברה שלנו היום ומתוך זה נגזר מה שהחוק מכתיב".
לאחר פרסום הדברים, הגיבה ח"כ מיכאלי: "כמו שאמרתי בוועדת החוקה, אין ספק שיש קשר ייחודי בין אימא לתינוק/ת שלה, אלא שאסור למנוע את הקשר הזה גם מהאב. אני מאמינה שגם לאימהות וגם לאבות יש זכות להורות משמעותית, שגם לגברים מגיע להיות עם התינוקות שנולדות ונולדים להם. הדרך לעשות את זה היא החוק: לכן אני נאבקת למען חופשת לידה שוויונית שנותנת גם לילדה ולילד אפשרות לחוות הורות משני ההורים".