שופט בית משפט השלום בתל אביב עלאא מסארווה דחה שלשום (ב') את דרישת המשטרה להוציא צו מעצר לחשוד בגניבה, לאחר שהעיד החשוד על תנאים בלתי סבירים בתא המעצר המשטרתי.
החשוד, חסר בית הלוקה בנפשו, נעצר בחשד לפריצה לבתים וגניבת רכוש והוגש נגדו כתב אישום. בתחילה, הוא הוחזק במעצר, אך בשל מצבו הנפשי הוא הועבר למעצר בית בהוסטל. החשוד הפר את תנאי המעצר ועל כן ביקשה המשטרה להורות על מעצרו מחדש במתקן הכליאה המשטרתי.
במהלך הדיון אמר העציר, אותו ייצג עו"ד ניר אלפסה מטעם הסניגוריה הציבורית, כי הוא מבקש ללכת לכלא אם יורשע, אך לא לחזור לתאי הכליאה בתחנת המשטרה. לדבריו, "אין תנאי כליאה. הריחות, לא ישנתי כל הלילה, הקור במקפיא ברמות שבכיתי". עוד הוא תיאר, "אני ישן על הרצפה בתא, עם שני ספסלים, מבטון. אין מזרון".
השופט מסארווה קבע כי על אף החשדות ועל אף הפרת תנאי מעצר הבית, אין להעביר את העציר לתחנת המשטרה – גם לא באופן זמני. "אינני יכול לחתום על צו מעצר, גם לא עד החלטה אחרת, אם המשמעות היא שהמשיב יוחזק בתנאים בלתי הולמים". הוא הבהיר כי "החלטת מעצר כאשר ידוע מראש שלא יסופקו תנאים הולמים היא בלתי חוקית, והוסיף כי תחנת לב תל אביב אינה מקום שיכול לעמוד בדרישות החוק". בסיכום דבריו קבע כי "כאשר המדינה מבקשת מבית המשפט להאריך מעצרו של אדם מבלי שיש לה דרך להחזיקו בתנאים הולמים. אל לו לבית המשפט להסכים להארכת מעצר מסוג זה".
בשבועות האחרונים פנו מהסנגוריה הציבורית לשר לביטחון הפנים עמר בר-לב והיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, בדרישה שלא יוחזקו עצירים בתחנות המשטרה אחרי שורה של מקרים בהם נפגעו זכויות עצירים, הלינו עצירים ללא מזרן, גרמו לשהייה ממושכת ללא שירותים, ועוד.
בתגובה, הציעה בהרב-מיארה להוסיף תאי כליאה בתחנה. בסניגוריה אמרו כי "פתרון בעיית הצפיפות הקשה במתקני הכליאה אינו טמון בבנייה מסיבית של מתקנים אלא בהפחתת הכליאה המיותרת הרבה הקיימת בישראל".
במשטרה הגיבו על הטענות ומסרו: "לצערנו, בתקופה האחרונה קיימת מצוקה קשה ומוכרת של מקומות כליאת עצורים ברחבי הארץ, והמשטרה נאלצת בעל כורכה להחזיק ולשמור על העצורים בתאי שהייה במשך מספר שעות או לילה שלם, עד להבאתם לבית משפט לדיון בבקשה להארכת מעצרם או הטלת תנאים מגבילים משמעותיים שבסמכות בימ״ש עפ״י חוק. המשטרה פועלת, ככל שהדבר בידיה, לצמצום המצוקה הקשה ולאתר פתרונות ראויים במצב שנוצר ומצפה מכל הגורמים האחראים לכך לאתר פתרונות נוספים ולאפשר כליאת עצורים בתנאים מתאימים וראויים"