80 אלף מתפקדי הליכוד יצאו אתמול (ד') להצביע ביותר ממאה קלפיות ברחבי הארץ. 60 אלף מתפקדים לא מימשו את זכות הבחירה שלהם ונותרו בבית, ושיעור ההצבעה עמד על 57.8 אחוזים. הספירה נמשכה עד אתמול בצהריים, בכפר המכבייה, עד איסוף כל הקלפיות מהצפון ועד הדרום. בשבוע הבא צפויים בליכוד לפתוח את קמפיין הבחירות באירוע ענק, עם כל חברי הרשימה הנבחרים.
שיטת שיבוץ הרשימה בליכוד, הכוללת מקומות מובטחים לנציגי המחוזות במפלגה ועבור "אישה חדשה", עולים וצעירים, מאפשרת להכניס אליה פנים חדשות, בשעה שחברי כנסת מוכרים נדחקים במורד הרשימה, למקומות לא ריאליים. כך נותרו בחוץ חברי הכנסת קטי שטרית, אורלי לוי־אבקסיס, קרן ברק, צחי הנגבי, פטין מולא וגדי יברקן.
בתום ספירה של כל הקלפיות התגבשה רשימת הליכוד לכנסת ה־25. לפחות שבעה מהנבחרים בפריימריז יושבעו לראשונה כחברי כנסת. המתפקדים גם אישרו לנתניהו להציב חמישה שריונים משלו ברשימה, ומיקומיהם הןבאו בחשבון ברשימה הסופית שפורסמה.
מחוז השפלה מחזיק במספר המתפקדים הגדול ביותר ונציגו משובץ במקום 19 ברשימה, הגבוה ביותר מבין המקומות השמורים למחוזות. מי שזכה בו הוא אליהו רביבו, בן 49 מגדרה, חובש כיפה סרוגה. רביבו הוא יזם ואיש נדל"ן, אחיו הגדול של ראש עיריית לוד יאיר רביבו, שכיהן בבחירות הקודמות כמנהל מטה השטח של קמפיין הליכוד. יאיר רביבו פעל נמרצות לטובת אחיו בפריימריז, והסתייע בכוחו של יו"ר ועדת החוקה של הליכוד חיים כץ. רביבו הביס בקרב ראש בראש את דוד שרן, מועמדו של חבר הכנסת דוד ביטן. שרן שימש ראש הסגל של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו וכיום נאשם בעברות שוחד, מרמה והפרת אמונים בפרשת הצוללות.
את המקום ה־22 מאייש שלום דנינו מבאר־שבע, בעליו של בית אבות, אחיו של ראש העיר אופקים איציק דנינו שקידם את בחירתו. שלום דנינו נכשל בעבר כשהתמודד מול ח"כ שלמה קרעי, וכעת הצליח לפלס את דרכו לכנסת. גורמים בליכוד האשימו את דנינו בקרבה לשר גדעון סער.
במקום ה־25 נבחרה טלי גוטליב, שהתחרתה על המשבצת "אישה חדשה". גוטליב היא עורכת דין מצליחה שהפסידה לאפי נווה בהתמודדות על ראשות לשכת עורכי הדין, אם חד־הורית לילדה אוטיסטית. היא מוכרת כצייצנית פעילה בטוויטר, בין השאר סביב משפט נתניהו. התמודדותה עוררה סערה משום שבמקצועה כסנגורית פלילית הגנה על גברים שהואשמו באונס, רצח ועברות סמים.
במקום ה־26 זכה חנוך מילביצקי ממחוז דן, עורך דין המתמחה בסוגיות תכנון ובנייה והמשנה לראש העיר פתח־תקווה מטעם יש עתיד. מילביצקי הוא יועצו המשפטי ומייסדו של ארגון "קבלה לעם", ו־3,000 המתפקדים לליכוד בזכותו מכונים "הקבליסטים".
המועמד החדש היחיד שהצליח להתברג ברשימה הארצית הוא איש התקשורת בועז ביסמוט, שזכה במקום ה־27. ביסמוט, ששימש עד לאחרונה כעורך הראשי של העיתון "ישראל היום", נחשב מקורב למשפחת נתניהו. הוא ערך קמפיין ממוקד וקצר, והצליח בתוך שבועיים לגבור על שרים לשעבר וחברי כנסת מכהנים. הוא וגוטליב מייצגים את נבחרי הפריימריז שהמתפקדים נחשפו אליהם לראשונה ברשתות החברתיות ובדיונים בתקשורת.
למקום ה־29 ברשימה הגיע אליהו דלל ממחוז מישור החוף, שעבר אף הוא מהזירה המוניציפלית לארצית. הוא מכהן כסגן ומ"מ ראשת העיר נתניה מרים פיירברג, שתמכה בו במרוץ.
את רשימת חברי הכנסת החדשים סוגר דן אילוז, שעלה בגיל 24 מקנדה ונבחר למקום ה־33 במשבצת העולים. אילוז היה חבר מועצת העיר ירושלים מטעם התעוררות, ומשמש כיום מנהל קהילות בפורום קהלת. "כמי שעלה לארץ מתוך תחושת ציונות עמוקה, אני מתרגש ומודה לבורא עולם על ההזדמנות שתהיה לי לפעול למען עם ישראל גם מכנסת ישראל", מסר.
על משבצת נציג מחוז יו"ש, במקום 42 הבלתי ריאלי, התחרה אביחי בוארון, יו"ר מזכירות היישוב עמיחי, המוכר ממאבקו בפינוי היישוב עמונה.
לצד הפנים החדשות שמרכיבות את רשימת הליכוד, שבים אל זירת הכנסת חברי כנסת לשעבר. דני דנון הגיע למקום ה־13 ברשימה לאחר שבע שנים שברובן כיהן כשגריר ישראל באו"ם. אריאל קלנר (במקום 34) נבחר לרשימה במחוז חיפה, ניסים ואטורי (מקום 21) במחוז גליל ועמקים, ועמית הלוי (מקום 36) במחוז ירושלים.
רשימת הליכוד לכנסת, על פי התוצאות שפורסמו:
1. יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו
2. יריב לוין
3. אלי כהן
4. יואב גלנט
5. דוד אמסלם
6. אמיר אוחנה
7. יואב קיש
8. ניר ברקת
9. מירי רגב
10. מיקי זוהר
11. אבי דיכטר
12. ישראל כ"ץ
13. שלמה קרעי
14. שיריון יו"ר
15. דני דנון
16. שיריון יו"ר
17. דוד ביטן
18. יולי אדלשטיין
19. אליהו רביבו
20. גלית דיסטל אטבריאן
21. ניסים ואטורי
22. שלום דנינו
23. חיים כץ
24. אופיר אקוניס
25. טלי גוטליב
26. חנוך מילביצקי
27. בועז ביסמוט
28. שיריון יו"ר
29. אלי דלל
30. גילה גמליאל
31. אופיר כץ
32. מאי גולן
33. דן אילוז
34. אריאל קלנר
35. אתי עטיה