כעס רב בימין בעקבות החלטת בג"ץ מוקדם יותר היום (ה'), הקובעת כי שלילת אזרחות של מחבלים מותנית בכך שבמידה ואין למחבל אזרחות זרה יוענק לו "רישיון ישיבה", המזכה אותו בהטבות סוציאליות מהמדינה. עוד קבע בית המשפט כי גם אזרחותם של שני המחבלים שבהם עסק הדיון לא תישלל, מטעמים פרוצדורליים.
העליון קבע: ניתן לשלול אזרחות ממחבלים – אך לא הטבות סוציאליות
"בית המשפט העליון קיבל למעשה את עתירת שני המחבלים וקבע כי לא תשלל אזרחותם", אומרים ב"פורום קהלת" בתגובה להחלטה. "בג"ץ בפסק הדין דחה את חוות הדעת של השב"כ בעניין השלילה כצעד הרתעתי. לשיטתם ניתן לשלול אזרחות רק לשם תכלית הצהרתית ולא ניתן לשלול אזרחות מטעמים של גמול או הרתעה, וכל זאת בניגוד לדעת המחוקק. ככה לא נלחמים בטרור וככה לא מכבדים את הכרעת המחוקק. הגיע הזמן לשינוי שיטת מינוי השופטים כדי שימונו שופטים המכבדים את החוק ואת הכרעות המחוקק", הוסיפו ב"קהלת".
עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו מסר כי "בית המשפט מייחס לטרוריסטים שרוצים להשמיד את המדינה רגשות שיש לאזרחים נאמנים, אולם בניגוד לדברי הנשיאה הטרוריסטים לא מרגישים כי המדינה היא חלק מהאני שלהם אלא רוצים הם להשמידה, והאני שלהם הוא ארגון חמאס והרשות הפלסטינית – ולא מדינת ישראל".
עו"ד יאדו, המייצג את משפחתה של הודיה נחמה אסולין הי"ד שנרצחה בפיגוע לפני כעשור, אשר ביקשו להצטרף לדיון כ"ידידי בית המשפט" כנפגעי עבירה, הוסיף כי "עד שבית המשפט העליון לא יבין את מה שהמחבלים מבינים היטב, כי יש כאן מלחמת קיום, לא יצא משפט ישר תחת ידיו. פסק הדין מנוגד לכוונת החוק, מנוגד לאינטרס הקיומי של מדינת ישראל, ונותן למחבלים אישור נוסף לחולשת המדינה, שחוץ מדיבורים ריקים מתוכן לא גובה מחיר מהטרור".

ח"כ שמחה רוטמן ("הציונות הדתית") תקף גם הוא את ההחלטה ואמר כי "בג"ץ ממשיך לדרוס את הכנסת ואת הציבור. בישראל אין זכות חוקתית לאזרחות, אבל בית המשפט ייצר אותה. הכנסת חוקקה שאפשר לשלול אזרחות ממחבל, ובית המשפט מציב לה תנאים ומורה לה שהמחבל חייב לקבל רישיון קבע בישראל". לסיום הוסיף רוטמן "תמיכה במחבלים ומלחמה נגד ריבונות הכנסת. על זה הבחירות".
שרת הפנים איילת שקד הגיבה להחלטה באופן מאופק יותר ומסרה כי "בית המשפט העליון אישר את המובן מאליו – מי שפועל במכוון כדי לפגוע במדינת ישראל, איננו יכול להיות חלק מקהילת אזרחיה. עם זאת, לצערי בית המשפט העליון אימץ פרשנות המנוגדת ללשון החוק וחייב להעניק למחבלים מעמד קבע אחר בישראל".
באשר לקביעת בית המשפט כי המדינה תוכל לערער על דחיית בקשות שלילת האזרחות של שני המחבלים שעתרו, אמרה שקד כי "באשר לדחיית הבקשות לשלילת הבקשות הפרטניות של שני המחבלים הארורים מסיבות פרוצדוראליות, אבחן את פסק הדין ואפעל להגישן מחדש"
יו"ר תנועת "אם תרצו", מתן פלג, תקף גם הוא: "בג"ץ רוקן את שלילת האזרחות למחבלים מתוכן. האמת היא ששופטי בג"ץ קבעו שחייבים לתת למחבלים רישיון לישיבת קבע ואמרו "לא ניתן לבטל אזרחותו של אדם מקום בו אין לו אזרחות אחרת".לא ברור מהיכן מגיעה הדאגה לרווחתם של רוצחים מתועבים. בית המשפט ממשיך לפעול נגד מדינת ישראל ולרוקן חוקים מתוכן! קודם כל – חייבים פסקת התגברות'".