ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש היום (ה') עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, המבקר בישראל, במלון וולדורף אסטוריה בירושלים. בדקות הראשונות נפגשו שני המנהיגים בארבע עיניים, ובהמשך הצטרפו גם הצוות הישראלי והאמריקני. בין הנושאים המדיניים שעלו בפגישה: הגרעין האיראני, המלחמה באוקראינה וצעדי נורמליזציה עם ערב הסעודית.
ביקור ביידן – היום השני: אילו כבישים ורחובות ייחסמו ומתי?
בהמשך חתמו נשיא ארה"ב וראש ממשלת ישראל על מסמך בשם "הצהרת ירושלים", שבו מתחייבת ארה"ב לא לאפשר לאיראן להגיע לנשק גרעיני. עוד נאמר בהצהרה כי "לארה"ב מחויבות בלתי מעורערת לביטחון ישראל, ולשמירה על היתרון האיכותי שלה".
במסיבת העיתונאים שקיימו לאחר החתימה אמר לפיד כי "השנה האחרונה, עם הפלישה הלא מוצדקת של רוסיה לאוקראינה, התעצמות איום הגרעין האיראני ואיומי הטרור ברחבי העולם – הזכירה לכולנו משהו: כדי להגן על החופש, לפעמים צריך להפעיל כוח. בצד השני של הטרור עומדים אנשים שלא יהססו לנצל כל חולשה. אנשים שלא משחקים לפי הכללים". ראש הממשלה תקף את איראן ואמר כי האיראנים "רוצים להשמיד את המדינה היחידה שיש ליהודים בעולם. לעולם לא ניתן לזה לקרות.
"מילים לא יעצרו אותם, אדוני הנשיא", הוסיף לפיד בפנייה לביידן, שעמד לצידו. "דיפלומטיה לא תעצור אותם. הדבר היחיד שיעצור את איראן הוא אם היא תדע שהמשך פיתוח תוכנית הגרעין שלה יגרום לכך שהעולם החופשי יפעיל את כוחו. הדרך היחידה לעצור אותה היא להניח על השולחן איום צבאי אמין. אמרת פעמים רבות 'מדינות גדולות אינן מבלפות'. אני מסכים לגמרי. זה לא צריך להיות בלוף, אלא הדבר האמיתי. האיראנים צריכים לדעת שאם הם ימשיכו לרמות את העולם, יהיה לזה מחיר כואב".
הנשיא ביידן אמר בהצהרתו כי "דיברנו על כך שלאיראן לעולם לא יהיה נשק גרעיני. דיפלומטיה היא הדרך הטובה ביותר. לצד זאת, דנו בדרכים להתמודד עם איומים אחרים של איראן". לדבריו, "הצבנו בפני הממשלה באיראן מה התנאים לחזרה להסכם. אנחנו מחכים לתשובה שלהם ולא נחכה לנצח. אנו מתכוונים למה שאנו אומרים. לא נאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני".

על רקע הצהרתו של ביידן בתחילת השבוע כי בכוונתו להמשיך לחתור לחידוש הסכם הגרעין בין איראן למעצמות, הדגיש לפיד את התנגדותו לחזרתם של האמריקנים להסכם ואת הצורך בהעמקת הלחץ על איראן, על מנת שתשוב לשולחן המשא ומתן לדיון על הסכם חלופי. לפיד אף הודה לביידן על שלא הסיר את משמרות המהפכה מרשימת ארגוני הטרור האמריקנית, מהלך אותו דרשה טהרן כתנאי להסכם.
בעניינים אזוריים אחרים, הדגישו השניים את הצורך בקידום שיתופי פעולה במסגרת הארכיטקטורה האזורית, והשאיפה להרחבת מעגל מדינות הנורמליזציה.
"אני רוצה להודות לראש הממשלה לפיד על חברותנו ארוכת שנים, ועל ההזדמנויות שניצבות בפנינו", אמר ביידן בתום הפגישה. "שוחחנו, אני דיברתי על איך שאני רואה את פני הדברים מבחינת ההשתלבות של ישראל באזור, וההשתלבות של המזרח התיכון. אנחנו שוחחנו גם על העובדה שיש לפנינו יום מלא, כולל פסגה עם הודו ועם איחוד האמירויות".
כמו בכל ביקור מדיני, נושא הפלסטינים עלה גם בוא בשיחה בין הנשיא לראש הממשלה. לפי הודעת משרד ראש הממשלה שפורסמה בתום הפגישה, לפיד "הביע את דעתו בנושא הפלסטינים" ואף "הציג את פעולות ישראל לשיפור מרקם החיים הפלסטיני בתחומים השונים". אולם לא נמסרו פרטים נוספים בעניין.
בנוסף, ביידן ולפיד הנחו את הדרג המקצועי להשלים את תהליך הפטור מוויזה בהקדם.
בהמשך היום קיימו ביידן ולפיד שיחת ועידה עם מנהיגי איחוד האמירויות והודו. מאוחר יותר יצא נשיא ארה"ב לבית הנשיא, שם יתקיימו קבלת פנים וארוחת ערב עם נשיא המדינה ורעייתו. לאחר מכן ייצאו השניים ביחד לטקס הפתיחה של המכבייה, שיתקיים באיצטדיון טדי.