בשעות הצהריים היום (שבת) צה"ל יירט שלושה כלי טייס עוינים מעל הים התיכון שטסו מלבנון לעבר מתקנים אסטרטגים כשהמטרה המרכזית שלהם הייתה אסדת כריש. היירוט בוצע באמצעות מטוסי חיל האוויר ומהסטי"ל אחי אילת ששיגרו טילים לעבר כלי הטייס בנקודה מדויקת שבה בחרו בצה"ל.
האירוע התרחש קצת אחרי השעה שלוש אז זוהו כלי טייס של חיזבאללה שטסו מכיוון לבנון לכיוון המים הכלכליים של ישראל. הזיהוי היה מוקדם והיה מעקב אחריהם כל היה ברור מיד כי מדובר בכלי טייס שטסים לעבר אסדת כריש. בשלב הזה הוזנקו כלי טייס ונדרכו ספינות הטילים שביצעו את היירוט באופן משותף.
מתחקור ראשוני עולה כי הכלים לא היו חמושים ולכן ההבנה היא שלא מדובר בכלים שהוטסו לצורך תקיפה. הכלים הללו טסו לכיוון מאגר הגז כריש על ידי חיזבאללה במטרה לייצר אירוע תודעתי בעיקר. השגרה נמשכת בעורף ואין הנחיות אולם במישור המערכתי בצה"ל לא יאפשרו אירועים כאלו גם אם אין בהם סכנה. מדובר בנכס אסטרטגי ויש מחויבות להגן עליו גם אם מדובר כרגע באסדה שלא מפיקה גז והיא צפויה להתחיל רק בספטמבר.
ההבנה בישראל היא כי יש ניסיון לערער את היציבות על ידי חיזבאללה ולפגוע במשא ומתן עם האמריקאים ובישראל לא מתכוונים לאפשר לזה לקרות. בישראל אומרים כי מדובר באירוע דרמטי יותר בצד הלבנוני שכן האסדה כריש בכלל לא נמצאת במקום שיש עליו סכסוך וחיזבאללה בהתנהלותו פשוט פוגע בלבנון מאחר וגם ללבנון יש פוטנציאל להוציא גז מגזרתם ועל כן האירוע הזה יפגע קשות במדינת לבנון.
לצד האירוע המבצעי מדובר גם באירוע היסטורי שכן בפעם הראשונה ספינות טילים מיירטות מטרות באמצעות טילי ברק.
מדובר צה"ל נמסר: "מתחקיר ראשוני עולה כי המל"טים לא היוו איום ממשי בכל זמן טיסתם ועד ליירוט מעל הים התיכון. מערכות הגילוי וההתראה פעלו כנדרש, ומימשו את תפיסת ההגנה האווירית הרב-שכבתית באופן מיטבי, בהפעלה מקצועית של הלוחמים בים ובאוויר שעמדו במשימת ההגנה בהצלחה רבה". בצה"ל סרבו להתייחס לשאלה האם צפויה תגובה נוספת.
בעקבות האירוע שר הביטחון בני גנץ קיים חיתוך מצב בהשתתפות הרמטכ"ל, ראש אמ"ן, ראש אמ"ץ, מפקד זרוע הים, מפקד זרוע האוויר וראש האגף הביטחוני מדיני במשרד הביטחון בסיומו אמר ״מדינת ישראל ערוכה להגן על תשתיותיה מול כל איום. ארגון הטרור חיזבאללה מחבל ביכולת של מדינת לבנון להגיע להסכם על הגבול הימי שהוא חיוני לכלכלת לבנון ולאזרחיה. זאת על אף כוונותיה של ישראל להתקדם במשא ומתן לפתרון הסוגיה. ישראל תמשיך להגן על נכסיה, ורואה לעצמה את החובה והזכות לפעול ולהגיב מול כל ניסיון לפגוע בה".