ארבע ספינות מתעתדות להגיע לחופי עזה לקראת סוף חודש יולי השנה, במשט שמטרתו להעלות על סדר היום את מאבקם של הפלסטינים ברצועה לתודעה ברחבי העולם. מלווה המשט הוא זאהר ביראווי, הנושא בתואר "מתאם הוועדה הבינלאומית לשבירת המצור על רצועת עזה". ביראווי, פעיל פלסטיני מבריטניה המזוהה עם חמאס, בעל ניסיון רב בארגון צעדות ומשטים, וככל הנראה, כך לפי הערכת "מרכז המידע למודיעין וטרור", גם המשט הנוכחי, מתואם עם משטר חמאס ברצועה.
ביראווי לא לבד. בין מארגנות המשט ניתן למצוא גם שתי ישראליות. אחת מהן היא זהר צ'מברליין רגב, במקור מכפר החורש והיום מתגוררת בספרד. רגב, הינה הבעלים של אונית "זיתונא" שנתפסה על ידי צה"ל בשנת 2016. הישראלית השנייה היא יהודית אילני, פעילת בל"ד ועוזרתה הפרלמנטרית של חברת הכנסת חנין זועבי. בנוסף אליהן, ייקחו חלק במשט פעילים אירופאים ופלסטינים מהפזורה הפלסטינית ברחבי אירופה.

זו הפעם השנייה שאילני משתתפת במשט לעזה. בפעם הקודמת היא השתתפה במשט הנשים לרצועה. כרגע היא מפליגה על אונית "אלעודה" – השיבה – והיא גם תומכת במסר שנושאת האוניה. "ישראל צריכה לכבד את החלטת האו"ם ולהסכים לשיבת הפליטים. אתה לא יכול לסלק מהארץ הזו אנשים ולצפות שהם לא ירצו לחזור. יש להם קשר לפה, רכוש ואדמות", אמרה אילני בשיחה עם 'מקור ראשון'.
אילני ציינה כי היא תומכת בשיבת הפליטים ובמודל של מדינת כל אזרחיה, גם אם זה אומר שבארץ יהיה מיעוט יהודי. "לנו אין מה להפסיד מזה. במדינת כל אזרחיה זה לא משנה מה דתך ומוצאך כל עוד כולנו חיים בדמוקרטיה, אז כמו באירופה שלא מעניין מה היא דתך או מוצאך אלא אזרחותך", אמרה. "זו מציאות מורכבת, אבל בעיניי זה הצ'אנס היחידי והצודק לפתרון צודק לכל העמים". היא מכחישה כל קשר של תיאום עם שלטון חמאס ברצועה. לדבריה, המשט מאורגן בתיאום עם אנשים פרטיים בעזה, "אנשי שלום" וארגוני שלום. ח"כ חנין זועבי, המעסיקה של אילני, תומכת בפעילותה, אבל אילני מבהירה שהיא הייתה יוצאת למשט בלי קשר להיות יועצת של חברת כנסת מבל"ד.
עוד כתבות באתר מקור ראשון
–אורחת כבוד בדבלין: חוטפת מטוסים סדרתית
–'עדאלה' במכתב למזכיר המדינה האמריקני: עצור את העברת הנשק לצה"ל
–מעלימים עין: אוניברסיטת תל־אביב מניחה לבל"ד לקדם "קמפיין שיבה"
אילני צפויה לתעד את המשט לטובת ארגון 'הטלוויזיה החברתית', ארגון שמאל ישראלי, שזוכה למענקים ממדינות אירופה וקרנות אירופאיות. רק לאחרונה פורסם ב'מקור ראשון' אודות פרויקט עיתונאי שהאיחוד האירופי מפעיל בחסות הטלוויזיה החברתית ומטרתו להכשיר עיתונאים צעירים שיתעדו את הסכסוך הישראלי ערבי מתוך תפיסה של "הכרת הנרטיב של האחר", "עיתונות של שלום" ו"עיתונות פותרת סכסוכים".
אילני הינה מתנדבת בארגון הטלוויזיה החברתית וזו הפעם השנייה שהיא מתעדת, ולמעשה מקדמת תקשורתית, את המשט לעזה. למרות זאת, לפי אתר הטלוויזיה החברתית ארגון זה זוכה להכרה מטעם המדינה לצעירים המשרתים בו כשירות לאומי. בין השנים 2014 ל-2016 העביר משרד התקשורת כ-300 אלף שקלים לטובת הטלוויזיה החברתית.