האם חברי הכנסת עופר כסיף, איימן עודה ואחמד טיבי יזומנו לחקירה במשטרה? בלשכת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה התקיים דיון באשר לפתיחת חקירה נגד חברי הכנסת מהרשימה המשותפת, שהתעמתו ופגעו פיזית בשוטרים. מאגף ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים נמסר למקור ראשון: "עוד אין החלטה".
החלטת המשטרה לזמן לחקירה את השלושה תלויה באישור היועמ"ש, שכן לח"כים עומדת חסינות. לפי חוק, "הרשות להגיש בקשה בדבר נטילת חסינות מחבר הכנסת שנקבעה בסעיפים 2 או 3 היא בידי היועץ המשפטי לממשלת ישראל". במהלך הדיון המליצו אנשי המקצוע במשרד לפתוח נגד עודה, טיבי וכסיף בחקירה, אך עו"ד בהרב-מיארה טרם אימצה את ההמלצה.
כזכור, כסיף תועד כשהוא חובט עם ידו בראשו של שוטר שסירב לאפשר לו לעבור עם רכבו, במהלך הפגנה של ארגוני שמאל קיצוני ומשפחות ערביות בדרום הר חברון, במקרה של טיבי, הוא הבריח עצור ערבי מדי שוטרים, במהלך עימות בצעקות עם שוטר, ואילו עודה הסית, במהלך נאום במליאת הכנסת, את השוטרים מהמגזר הערבי שהתגייסו למשטרה – למרוד בה.

בעבר פנה השר לביטחון פנים, עמר בר-לב, ליו"ר הכנסת וליועמ"שית כדי לבחון פתיחה בחקירה נגד כסיף, אך כעת, כאמור, מדובר בכל השלושה. במקביל טענו במשטרה להתנהגות אלימה של שניים מהח"כים, שממנה עלה חשד לכאורה לביצוע עבירות פליליות, ולאור זאת ביקשו גם כן את התערבותה של בהרב-מיארה.
"מחוזות המשטרה בהם התרחשו האירועים התבקשו להעביר את כל החומרים לאח"מ, וכעת האירועים נבחנים באגף לחקירות ומודיעין, וככל שימצא כי בוצעו עבירות פליליות לכאורה, תועבר בקשה ליועצת המשפטית לממשלה בכדי לחקור אותם בהקדם", נמסר מהמשטרה.
סגן שר החוץ עידן רול צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי "מדינת ישראל צריכה לדעת להגן על עצמה והדבר נכון גם כשמדובר באיומים מבפנים. לא ניתן לאיש, בייחוד לא לחברי כנסת המנצלים ניצול ציני את חסינותם, להכות את שוטרי מדינת ישראל, לחבל בעבודתם ולפגוע בהם. מבקש לחזק את המשטרה על התמודדותה האיתנה בעניין זה".