סערת פסק הדין על הר הבית ממשיכה. מנכ"ל ארגון חוננו, שמואל מידד (זנגי), פנה הבוקר (ב') לנשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, בבקשה להגן על כבודו של בית המשפט. זאת לאחר ההחלטה שגררה הסתה ואיומים מצד ארגוני טרור, גורמי שמאל ומצד גורמים בממשלה.
במכתבו לנשיאה טען מידד כי בעקבות החלטת השופט ציון סהראי מבית משפט השלום בירושלים, שכתב כי "קריאת שמע" בהר הבית אינה עבירה פלילית, נשמעו אמירות קשות. לדבריו, "בעבר התבטאת נגד פוליטיקאים שבטאו חוסר אמון או ביקורת כלפי בית המשפט והנה נראה שביממה האחרונה הותר הרסן באופן חסר תקדים. השר עיסאווי פריג׳ ממרצ כתב בחשבון הטוויטר שלו דברי ביקורת חריפים על החלטת בית המשפט ואף כינה את כבוד השופט סהראי במילות גנאי כשטען שהחלטת כבוד השופט נובעת מ'שגעון גדלות'. אל דבריו הנלוזים של סגן השר פריג׳ הצטרף אף חברו לסיעה, סגן השר יאיר גולן, כשטען הבוקר בראיון לרדיו FM103 שהחלטת בית המשפט היא 'טעות חמורה'".
מידד הזכיר כי במקרים קודמים גינתה הנשיאה פוליטיקאים שהתבטאו באופן דומה, "זכורים לציבור דברייך החריפים לא פעם כנגד פוליטיקאים שהעזו לדבר כנגד בית המשפט. כך היה לאחר נאום הבכורה של השר לשעבר אמיר אוחנה בשנת 2019. אז תקפת אותו בפומבי ובחריפות כשטענת שדבריו גובלים באנרכיה, כך ארע אך לאחרונה עם פרסום מכתב פומבי שלך כנגד חבר הכנסת דוד אמסלם וכך במקרים נוספים".
"אמון הציבור בבית המשפט חשוב לכולנו", סיכם מנכ"ל חוננו, "ושתיקתך נוכח ההתרסה הנוכחית עלולה להתפרש כמדיניות של איפה ואיפה, שלא לומר צביעות".
הנשיאה חיות טרם הגיבה לדברים, אולם בנאום שנשאה בפתיחת כנס לשכת עורכי הדין באילת אמרה הנשיאה כי "הגישה הממלכתית, הדיאלוג ולקיחת האחריות פינו את מקומם לשיח לעומתי שהולך ומקצין, אשר נבנה בתוך תיבת תהודה של הצהרות בלתי-מבוססות, ספקולציות ואינפורמציה ונתונים מגמתיים. אותו שיח אף הבשיל בתקופה האחרונה לכדי השתלחויות ברשות השופטת ובשופטיה, ולקריאות בוטות לפגוע בהם ולהחלישם באמצעים יצירתיים כאלו ואחרים".
הנשיאה חיות הבהירה כי דבריה מכוונים ביחס למי שמדברים על "חלומות להרוס מן היסוד את הקיים ולהחליפו במערכת מוחלשת שתהא עושת דברם של גורמים פוליטיים. כך למשל, מדובר על פוליטיזציה של תהליך בחירת השופטים על חשבון שיקולים ענייניים של יכולת מקצועית ומזג שיפוטי".
חיות המשיכה וטענה כי "בניגוד לתמונה שאוהבים גורמים כאלה ואחרים להציג, השופטים אינם ממנים את עצמם ואינם ממנים את חבריהם. מי שממנה את השופטים היא ועדה המונה תשעה חברים ובה נציגים של כל שלוש הרשויות ולצידם נציגים של לשכת עורכי הדין. מדובר בתהליך שגם אם אינו מושלם, הוא יסודי, מקיף, ומבוסס על שיקולים מקצועיים וענייניים. ולא – בניגוד לטענות כאלו ואחרות המועלות כלפי הרשות השופטת וכלפי שופטיה, אשר מתייגות את החלטותיהם פעם בקצה אחד של המפה הפוליטית ופעם בקצה האחר – תלוי בדובר. שופטי ישראל מחויבים לדין ועל פיו בלבד הם פוסקים. ולא – בניגוד לכותרות רעשניות אשר מעת לעת מוצאות את דרכן לתקשורת ואל הרשתות החברתיות, שופטי ישראל אינם מקלים בעונשם של מפגעים ואף לא בעונשם של עברייני נשק".
במקביל שר המשפטים גדעון סער כתב היום בחשבון הטוויטר שלו כי "אין מקום להתקפה אישית על שופטים. ניתן להתווכח על החלטות של בתי המשפט, אך השתלחות בשופטים עצמם אינה דרך ראויה ומקובלת בדיון ציבורי".