בית משפט השלום בנצרת גזר היום (א') חמש שנות מאסר נוספות על ששת האסירים והעצירים הביטחוניים שברחו מבית הכלא גלבוע בחודש ספטמבר האחרון, וכן ארבע שנות מאסר נוספות על ארבעה אסירים ועצירים שהורשעו בסיוע לבריחה.
כזכור, השישה נמלטו ב-5 בספטמבר כשהם מצוידים בבגדי החלפה, מזון, ומכשירי רדיו על מנת שיוכלו לעקוב אחר התקדמות החיפושים ומיקום כוחות הביטחון. בריחתם התגלתה רק לאחר כשעה וחצי, ואז החלו חיפושים נרחבים לאיתורם. בכתב האישום נטען כי בסוף שנת 2020 החליט מחמוד עארדה לחפור מנהרה מהתא על מנת להימלט מבית הכלא. הוא פנה לקאדרי, כמאמג'י ואינפיעאת והציע להם לקחת חלק בחפירת המנהרה. בחודש מרץ הצטרף גם מוחמד עארדה, בן דודו של מחמוד, לתוכנית הבריחה.
מאז ועד ליום הבריחה חפרו החמישה מנהרה שהפתח שלה נמצא מתחת למקלחת התא. הם הסירו לוח שיש מתחת לכיור, חפרו מתחתיו והשיבו אותו למקומו על מנת להסתיר את החפירה שהתבצעה באופן יום יומי תוך שימוש בכלי חפירה מאולתרים. על מנת לסייע בהוצאת התוכנית לפועל, גויסו חמישה אסירים נוספים שהתריעו מפני הגעת אנשי סגל או אסירים אחרים. לעיתים אף הוציאו שקי חול מהמנהרה כדי לאפשר לחופרים לצאת ממנה אל תוך התא.
לקראת סיום חפירת המנהרה, פנו שלושה מהחופרים לזכריא זביידי כדי שזה ינצל את מעמדו וקשריו וידאג שלאחר הבריחה יזכו למעצר הגנתי ברשות הפלסטינית. בפועל השישה הגיעו לכפר נאעורה, והתפצלו כדי להקשות על איתורם, אך לבסוף נלכדו כולם.
בגזר הדין כתבה סגנית הנשיאה השופטת עדי במביליה-איינשטיין כי "הבריחה תוכננה בקפידה, תוך התארגנות רבת שותפים ובחשאיות. התכנון נרקם תחילה במוחו של נאשם 1 (מחמוד עארדה; ג"ד), אך בהמשך גויסו עוד ועוד שותפים לשם הוצאת תכנית הבריחה אל הפועל, כך לאורך חודשים רבים. מסוף 2020 ועד 5.9.21 בוצעו פעולות הכנה יומיומיות, כדי לסיים חפירת המנהרה בצוותא, והכל תוך שמירת סוד, כשכל השותפים מודעים למעשים, תורמים חלקם, אינם מדווחים על המעשה כדי למנוע ביצוע הבריחה וכולם מתעלמים מפוטנציאל הסיכון העולה מבריחת אסירים ביטחוניים מן הכלא, שרובם עם דם על הידיים. המשאבים שהוקצו לאיתורם של הבורחים ולחסימת המנהרה אף הם מאבחנים מקרה זה לחומרה".
בנוסף לשנות המאסר שיצטברו על העונשים המוטלים על האסירים והעצירים, גזרה שופטת גם קנס על סך 5,000 שקלים או 50 ימי מאסר לכל אחד מהבורחים, וקנס של 2,000 שקלים או 20 ימי מאסר לסייענים.