אי שירות בצבא עלול להערים קשיים על צעירים ישראלים בהמשך חייהם. ישנן לא מעט עבודות שדורשות שירות צבאי בקורות החיים, ובכלל שירות משמעותי בצה"ל פותח דלתות ומייצר קשרים בתוך החברה הישראלית. השפעתו של הצבא על החברה הישראלית גדולה מאוד וישנם מספר ארגונים בשמאל הישראלי שהוקמו כדי לצמצם זאת. למשל, "פרופיל חדש", ארגון שמאל קיצוני, שמזה שנים לא מעטות פועל לסייע לצעירים וצעירות ישראלים לקבל פטור משירות צבאי.

לאחרונה הוציא הארגון חוברת חדשה שאמורה לסייע לצעיר הישראלי לצלוח את דרכו בחייו ללא הטייטל של "שירות צבאי" בקורות החיים. החוברת היא מעין "מדריך למשתמט" לסרבן או לצעיר שקיבל פטור שלא מסיבות אידיאולוגיות. החוברת יצאה במימון ארגון הכנסיות המונוניטיות (MCC), זרם של נוצרים אנבפטיסטים, שמנסים להשפיע על הסכסוך הישראלי פלסטיני דרך מימון עמותות וארגוני שמאל קיצוניים. ארגון NGO-Monitor העוקב אחר ארגונים לא ממשלתיים כותב באתרו על MCC כי פרסומיו ופועלו בזירה הישראלית-פלסטינית מלמדים על "אג'נדה אנטי ישראלית ומגמתית" המבקרת את מדיניות הביטחון של ישראל "ומתעלמת מהטרור הפלסטיני".
בחוברת שהוציאה "פרופיל חדש" במימון הכנסיות המונוניטיות וכותרתה "היום שאחרי הפטור" נכתבו עצות והנחיות לצעיר הישראלי שלא שירת בצבא. ההנחיות ממקדות את הקורא כיצד להשיג עבודה, איך למצוא דיור, מלגות לאוניברסיטה וגם כיצד לכתוב קורות חיים בלי לציין בהן את השירות הצבאי.
"הצבא", נכתב בחוברת, "משמר תודעה כוזבת לפיה כל הצעירים הישראלים מתגייסים כדי להאדיר את כוחו. האמונה הרווחת היא שגיוס וסיום תקין של שירות צבאי הם חלק בלתי נפרד ממסלול החיים הנורמטיבי עבור אנשים צעירים בישראל. מתוך תפיסה זו מוסדות חינוך רבים מעודדים נערים ונערות להתגייס. אחת הדרכים בהן הצבא משמר את מעמדו היא יצירת תודעה כוזבת, על פיה 'כולם מתגייסים'. אך מציאות חייהם של רבים מוכיחה אחרת: בפועל כ50% מבני הנוער מוצאים את עצמם מחוץ למערכת הצבאית בגילאים 21-18. הצבא מציב מסגרת שאינה מתאימה לכל אחת ואחד. הוא אף עלול להוות גורם סיכון לנערים/נערות רבים/ות. מטרתה של חוברת זו היא הנגשת מידע רלוונטי לחייהם של נערים/ נערות שלא התגייסו, ובעקבות זאת חסרה להם מסגרת והכוונה לדרכם בחיים האזרחיים".
במדריך לצעיר והצעירה שלא שירתו בצבא נכתב כיצד לכתוב קורות חיים מרשימים ללא אזכור השירות בצה"ל. "בישראל נהוג להקדיש פרק שלם מקורות החיים לשירות הצבאי", נכתב במסמך, "במידה ועשיתם שירות לאומי, תכתבו עליו ממש כאילו הייתם כותבים על השירות הצבאי: השנים בהם עשיתם שירות לאומי או עסקתם בעבודה התנדבותית, התפקיד, מקום השירות או עבודת ההתנדבות ותיאור מורחב של התפקיד שעשיתם. במידה ולא עשיתם שירות צבאי או שירות לאומי, אין צורך להתעכב על זה. תחסירו לגמרי את החלק הזה מקורות החיים".
למרות שאנשי "פרופיל חדש" מציעים למלא את קורות החיים בתיאור השירות בשירות הלאומי הם מדגישים בחוברת שגם השירות הלאומי במדינת ישראל הינו "גורם שמעמיק ומקבע את הפערים החברתיים בין קבוצות ומעמדות שונים בחברה הישראלית". בסוף החוברת נכתב כי אנשי "פרופיל חדש" מצמידים לאלו הרוצים לצאת מהצבא מלווים ומלוות אישיים ה"מנגישים מידע ביורוקרטי שאינו חשוף בפני הציבור הרחב, כדי שפרטים יכירו את זכויותיהם בתהליכי השחרור, וזאת על סמך ניסיון ארוך שנים של הרשת".
תגובת ארגון הכנסיות המונוניטיות (MCC) טרם הגיעה לידינו. לכשתגיעה, היא תפורסם במלואה