מלחמה באוקראינה, הסכם גרעין מחודש בין המעצמות לאיראן, הנושאים הללו, שמעסיקים את העולם בתקופה הזו, נדחקים לצד מבחינת מזכ"ל ארגון חיזבאללה, חסן נסראללה. על שולחן החמ"ל המבצעי של ארגון הטרור הלבנוני נמצאת סוגיית קריטית אחת – הבחירות לפרלמנט בלבנון שצפויה להתקיים בעוד חודשיים, ב-15 במאי.
בפגישה פנימית השבוע של המערך הפוליטי של חיזבאללה, שארכה כשעתיים וחצי, הגדיר נסראללה את הבחירות כקרב של ממש נגד האופוזיציה לחיזבאללה ואמר כי " למען הניצחון בקרב נחזק את המועמדים של חיזבאללה ושל בני בריתנו".
המבנה הפוליטי בלבנון, שנגזר מהסכם טאיף המקבע את מעמדם של הנוצרים, הסונים השיעים והדרוזים במדינה, הכניס את חיזבאללה למשחק פוליטי, שבמסגרתו תומך ארגון הטרור במועמדים שלא מהעדה השיעית, וזאת במטרה לשלוט במוקדי הכוח במדינה המפולגת באמצעות "בובות על חוט".
פרישתו של ראש הממשלה נג'יב מיקאתי, פרישתו מהחיים הפוליטיים של סעד חרירי, מנהיג הסונים וראש הממשלה לשעבר, והתערבות חיצונית של מדינות המפרץ – טרפו את הקלפים בלבנון, מה שמגביר את החשש של חיזבאללה מירידה בכוחו הפוליטי
בפגישה שהזכרנו, דיבר נסראללה על הנסיבות שחייבו את חיזבאללה להשתתף בבחירות לפרלמנט ב-1992 ובממשלה ב-2005, לדבריו, מתוך צורך להגן על לבנון ובעיקר כדי למנוע את דרישת מתנגדי חיזבאללה לפרק את הארגון מנשקו. "הניסיון לימד אותנו שאיננו יכולים לאבד השפעה על הממשלה בלבנון כפי שקרה לאחר התוקפנות ביולי 2006 (מלחמת לבנון השנייה א"ג) שכוחנו נחלש", אמר נסראללה.
בנוסף, ניסה נסראללה להפריד בין הארגון לפוליטיקה המושחתת, כהגדרתו, ואמר כי "הנוכחות שלנו בממשלה ובפרלמנט היא הכרח כדי להגן על ההתנגדות, גם אם אנחנו בממשלה שיש לה מתנגדים ונשיא יריב, וגם אם מאשימים אותנו בלקיחת חלק בממשלה עם אנשים מושחתים".
עוד הוסיף: "המטרה שלנו היא לנצח ועלינו לנצח כדי להיות נוכחים בכל ההחלטות. היריב שלנו מדבר רק על הנשק של חיזבאללה, על ההשפעה האיראנית על לבנון והשליטה של חיזבאללה במדינה".