בהמשך להתקרבות בין טורקיה לישראל ולקראת ביקורו של הנשיא יצחק הרצוג במדינה במרץ, העיתון הטורקי "הורייט" מדווח היום (ד') כי נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן מבקש לגרש את מנהיגי הזרוע הצבאית של חמאס מטורקיה במסגרת ההתקרבות עם ישראל.
העיתון הטורקי דיווח השבוע שאנקרה מנהלת ערוץ סודי כבר שנה וחצי עם מספר מדינות באזור, כולל ישראל, "אולי במטרה למצוא בית חדש לחמאס". לפי הדיווח, "המשא ומתן האינטנסיבי ביותר היה עם ישראל, שרוצה שפעילי חמאס יגורשו מטורקיה".
העיתון הטורקי דיווח עוד שאנקרה הודיעה לחמאס כי "בעלי התפקידים הצבאיים בתנועה לא יישארו בטורקיה", וכי היא "לא תספק סיוע צבאי לתנועה", בעוד הפעילות הפוליטית של חמאס תימשך במדינה. הפעילות של חמאס היא מהמשמעותיות ביותר באזור.
כבר לפני שנה חשף עיתון הגארדיין הבריטי שחמאס הקים בחשאי בטורקיה מטה למודיעין נגדי וסייבר. המתקן נמצא בפיקוח ישיר של בכיר בארגון בשם סמאח סיארג', הכפוף ישירות ליחיא סינוואר, בכיר חמאס בעזה, ועל לפי הדיווח הוקם ללא ידיעתו של הנשיא הטורקי ארדואן. המתקן הוקם לפני שלוש שנים , כך על פי הטיימס הלונדוני, על ידי בכירי חמאס ברצועה.
על פי הדיווחים, פעילות חמאס בטורקיה מתרכזת ברכישת ציוד דו-שימושי שיכול לשמש גם לפעילות טרור וביצוע תקיפות סייבר נגד מתנגדי חמאס.
בעיתונות הבריטית דווח גם כי טורקיה מעניקה אזרחות ל-12 אנשי חמאס המעורבים בטרור. כמו כן, דווח כי טורקיה משמשת בסיס אם של פעילי חמאס הנהנים מחופש תנועה בינלאומי בזכות האזרחות הטורקית בה הם מחזיקים. בכיר נוסף של חמאס שמצא מקלט בטורקיה הוא סלאח אלערורי, שנע באופן תדיר בין לבנון לטורקיה.
אלערורי הודה באחריות לחטיפת שלושת הנערים בשנת 2014 כחלק מתפקידו, כאחראי הפעילות של הזרוע הצבאית של חמאס ביהודה ושומרון. הוא נחשב לאחד הבכירים בארגון חמאס והאחראי בין היתר על הקשרים בין הארגון לחיזבאללה ולאיראן. הוא ביקר מספר פעמים בטהרן ואף הפגיש בשנה שעברה בין הנשיא הטורקי לראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמעיל הנייה. טורקיה, המזוהה עם האחים המוסלמים, רואה בפעילות חמאס תנועה פוליטית לגיטימית ותומכת בארגון, בהיותו חלק מהארגונים הפועלים תחת האחים המוסלמים.