מתאם פעולות הממשלה בשטחים לשעבר, האלוף בדימוס אורן שחור, נפטר אתמול (שבת) במפתיע בגיל 75 ויובא היום למנוחות בטקס צבאי בבית העלמין הצבאי בקריית שאול. את עיקר הקריירה הצבאית שלו עבר כאיש מודיעין, ולקראת סיומה שימש כמנהל הסיכונים בתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים. שחור זכור כמי שהודח מתפקידו ובחר להשתחרר מצה"ל לאחר שפגישות שקיים עם ראש האופוזיציה דאז, שמעון פרס ז"ל, לא מצאו חן בעיני ראש הממשלה המכהן, בנימין נתניהו.
אורן שחור נולד בשנת 1946 בישראל והתגייס לצה"ל ב-1964, תחילה לחיל השריון ובהמשך עבר לחיל המודיעין. שחור שירת באגף המודיעין וב-1992 מונה לתפקיד קצין מודיעין ראשי (קמנ"ר). בשנת 1995, בשיא האינתיפאדה, הוא מונה למתאם פעולות הממשלה בשטחים והועלה לדרגת אלוף. כהונתו התאפיינה ביחסים מתוחים עם הרשות הפלסטינית על רקע פיגועי התאבדות קשים בלב ישראל ובשל אירועי "ברזל לוהט" בעקבות פתיחת מנהרת הכותל.
במסגרת תפקידו זה מונה לעמוד בראש הוועדה האזרחית במשא ומתן להסכם הביניים עם הפלסטינים. במסגרת תהליך השלום הישראלי־פלסטיני היה שחור אחראי לניהול ולסיכום המו"מ ולגיבוש ארבעה הסכמים הקשורים להסדר הביניים (הסכם להעברת שמונה סמכויות אזרחיות, סיכום הנספח האזרחי של הסכם הביניים, ההסכם המקדים על שדה התעופה דהנייה וההסכם האזרחי במסגרת הסכם חברון). זאת בנוסף לשותפותו בצוות המצומצם והבכיר שעסק במכלול המגעים מול הפלסטינים.
במסגרת תפקידו אלוף שחור היה אחראי גם על ניהול החיים הכלכליים השוטפים של הפלסטינים ביהודה, שומרון וחבל עזה. הוא ניהל משא ומתן עם הפלסטינים ועם גורמים בינלאומיים בכל הקשור לפרויקטים כלכליים רחבי היקף וארוכי טווח, כגון הכביש העילי המחבר בין עזה ליהודה ושומרון, אזורי תעשייה, נמל ימי, שדה תעופה ועוד.
בשנת 1997 עורר סערה צבאית פוליטית לאחר שפורסם כי נפגש עם מי שהיה ראש האופוזיציה, שמעון פרס ז"ל. ראש הממשלה דאז, בנימין נתניהו, זעם על הפגישה ושחרר אותו מתפקידו בצוות ההידברות מול הפלסטינים, בטענה שנתפס כקצין צבא המתערב בעניינים פוליטיים. בשל פגיעה זו בכוחו ובסמכויותיו בחר שחור להשתחרר מצה"ל ביוני 1997, לאחר 33 שנות שירות.
לאחר שחרורו שימש במספר תפקידים בעולם העסקים ובהם יו"ר מועצת המנהלים של קבוצת C.S.I אחזקות – קבוצת חברות פרטיות בתחומי הייעוץ הביטחוני, שימש כדירקטור ברשת "קואופ הריבוע הכחול", והיה חבר במועצת המנהלים של עמידר. בשנת 2003 מונה על ידי מי שהדיח אותו בעבר וכיהן באותם ימים כשר האוצר, בנימין נתניהו, לתפקיד נשיא ויו"ר קצא"א (קו צינור הנפט אילת אשקלון), תפקיד בו שימש עד יולי 2008.