עם למעלה מ-400 חולים חדשים ביום, במשרד הבריאות נערכים להגעה ליכולות ריצוף גנומי של 10,000 בדיקות בשבוע. בשיא התחלואה בגל הקודם קרסה מערכת הריצוף בשל העומס הרב. כעת, נערכים למתן מענה לעד 15 אלף מאומתים ביממה, בעלות של 22 מיליון ש"ח.
על פי משרד הבריאות, הרחבת יכולות הריצוף לאיתור זני קורונה תוטל על ספק יחיד, מעבדת AID בירושלים. מעבדה שמסוגלת להתמודד עם יכולת ריצוף גנומי שלם בהיקף של מעל 1,000 ריצופים לשבוע ובטכנולוגיה שונה מזו המקובלת והרווחת בשלוש המעבדות הממשלתיות בישראל. השיטה המקובלת, כך על פי ד"ר רותי ישי מנהלת המחלקה למעבדות במשרד הבריאות, יכולה להיות תחת סיכון אספקתי עקב צריכה עולמית מוגברת.
על פי בקשה לאישור קבלת שירותים ממעבדה זו כ"ספק יחיד" שהגישה ד"ר ישי, עולה כי בטכנולוגיה שבה היא משתמשת ניתן לקבל תוצאות בתוך יומיים עד שלושה ולא בין 8-5 ימים כפי שקורה כיום. יכולות הריצוף של מעבדות משרד הבריאות בבתי החולים עומדות על 6,000 דגימות שבועיות וממעבדת AID יידרשו יכולות ריצוף של 4,000 דגימות. סך הכול, נערכת המדינה ליכולות ריצוף של 10,000 דגימות חיוביות בשבוע. עלות כל דגימת גנום עומדת על 425 ש"ח ובכוונת המשרד לשלם עד 22.1 מיליון ש"ח עבור הרחבת היכולות לזיהוי הווריאנטים השונים.
מכרז פומבי לריצוף גנומי של דגימות קורונה יצא בחודש אפריל, על מנת לאפשר למעבדות נוספות להיערך לתנאי ודרישות המכרז.
נכון להיום (ב'), סך חולי הקורונה בישראל עומד על 13,053, מתוכם 87 חולים קשה. מספר המחוסנים במנה השלישית עומד על כ-6.5 מיליון איש. מספר הנפטרים מקורונה מאז התפרצה עומד על 8,242.
כמו כן, גוברת ההערכה כי משרד הבריאות ימליץ על ביטול מגבלות היציאה למדינות אדומות.