דבריו של נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ בגנות ראש ממשלת ישראל לשעבר בנימין נתניהו הביכו את הקהילה האוונגליסטית בארצות הברית. מנהיגים אוונגליסטים – שרבים מהם תומכים נלהבים של טראמפ ושל ישראל גם יחד – נמנעו ברובם מלהגיב על הדברים שפורסמו, אך מייק אוונס, אוונגליסט מטקסס ויועצו לשעבר של טראמפ, אמר שהוא "מזועזע" והוסיף שאמירות כאלה יפגעו במצביעים אוונגליסטים רבים.
במכתב שהוצג בפני כתב הוושינגטון פוסט, הפציר אוונס בטראמפ "להבין שלבנימין נתניהו יש תמיכה הרבה יותר גדולה בקרב האוונגליסטים באמריקה מאשר יש לך. בבקשה, אני מתחנן בפניך, אל תעמיד אותנו במצב שבו אנו נאלצים לבחור בינך ובין ארץ התנ"ך. אין שום סיכוי שתוכל לנצח שוב אם האוונגליסטים המאמינים בתנ"ך יראו בך נשיא שמאשים את מדינת ישראל, ולא את הפלסטינים, בכך שלא הושג שלום".
בראיונות שפרסם בימים האחרונים הכתב המדיני ברק רביד, התרעם טראמפ על בעל בריתו לשעבר משום שבירך את הנשיא ג'ו ביידן, לאחר שהתברר שהמועמד הדמוקרטי ניצח בבחירות 2020. טראמפ טען באוזני רביד שהשיחה עם ביידן הייתה בגידה ביחסים ביניהם, לאחר השינויים הדרמטיים במדיניות האמריקנית כלפי ישראל במהלך כהונת טראמפ, כולל העברת השגרירות לירושלים. טראמפ קילל את נתניהו בגסות, והוסיף: "הראשון שבירך (את ביידן) היה ביבי נתניהו, האיש שעשיתי עבורו יותר מכל אדם אחר שעבדתי איתו".
בראיונות טען טראמפ שנתניהו מעולם לא נראה כמי שמעוניין באמת בהשגת שלום עם הפלסטינים. מנגד, הנשיא לשעבר הרעיף שבחים על ראש הרשות הפלסטינית, אבו־מאזן. "חשבתי שהוא רוצה לעשות עסקה יותר מנתניהו", אמר טראמפ. עוד אמר כי "נתניהו היה מפסיד בבחירות בלעדיי", כך על פי הראיונות המופיעים בספרו החדש של רביד.
את מנת הזעם העיקרית הקדיש טראמפ להחלטת נתניהו ללכת בעקבות מנהיגים אחרים בעולם ולברך את ג'ו ביידן, אחרי שערוצי החדשות הכריזו על ניצחונו בבחירות. בניגוד לקביעת טראמפ, נתניהו לא היה הראשון שהתקשר לנשיא הנבחר: הוא אפילו ספג ביקורת על שהמתין חצי יום לפני שהביע את איחוליו בהצהרה ובסרטון. אבל טראמפ בשלו: "לא דיברתי איתו מאז", אמר.
אוונס, שכינה את ראש ממשלת ישראל נפתלי בנט "אדם קטן, פתטי ומריר" עם כניסתו לתפקיד, השלים מאז במידת מה עם הממשלה החדשה והוזמן לדבר באירוע מתוקשר שארגן משרד ראש הממשלה בנובמבר. כעת, כאמור, הוא תובע את עלבונו של נתניהו. ואולם, לא כל המנהיגים האוונגליסטים בארה"ב מסכימים שההשתלחות של טראמפ תעלה לו בתמיכה נוצרית. "התמיכה האוונגליסטית בישראל נטועה במסורת התנ"כית שלנו, שמתעלה על פוליטיקה ואישים כאחד", אמרה סנדרה פרקר, יו"ר קרן הפעולה של "נוצרים מאוחדים למען ישראל", השדולה הפרו־ישראלית הגדולה ביותר בארה"ב. "היחסים בין האוונגליסטים האמריקנים לביבי קדמו בשנים רבות ליחסים עם הנשיא טראמפ", אומר ג'וני מור, בכיר לשעבר באוניברסיטת ליברטי שסייע בארגון הוועדה המייעצת האוונגליסטית של טראמפ ב־2016. "אך ביבי היה ראש ממשלת ישראל, וטראמפ היה נשיא ארה"ב. בעיני האמריקנים יש הבדל בין השניים".
"גם אם הציטוטים המדווחים נכונים, זה לא מפחית מכך שמדיניותו של הנשיא טראמפ הייתה הפרו־ישראלית ביותר בהיסטוריה", טוען רוברט ג'פרס, כומר בכיר בכנסייה הבפטיסטית הראשונה של דאלאס, שנשא תפילה בעת פתיחת השגרירות בירושלים ב־2018. לדברי ג'ק גרהם מהכנסייה הבפטיסטית של פרסטונווד, לשעבר חבר המועצה האמונית המייעצת של טראמפ, שני המנהיגים צריכים לחזור לשוחח. טראמפ חייב "להתפייס עם בנימין נתניהו ולהבהיר את דבריו", אמר גרהם.
לפי מכון המחקר פיו, פרוטסטנטים אוונגליסטים לבנים מצביעים ברובם המכריע לרפובליקנים, ותמכו בטראמפ בבחירות 2020. אף שמצביעים אוונגליסטים הם אבן יסוד במחנה הפרו־ישראלי בארה"ב, מחקרים הראו שאוונגליסטים אמריקנים צעירים מחוברים פחות לישראל.