הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי קיימה הבוקר (ג') דיון מיוחד בסוגיית "הקפאת ביציות לצורך שימור פוריות" היו"ר בדיון ח"כ נעמה לזימי אמרה: "אחת מכל שש נשים תצטרך לעשות טיפולי IVF הנתונים הדרמטיים האלו זה משהו שאנו צריכים לדון ולטפל בו. העלות של הטיפולים יכולה להגיע לבין 25-30 אלף שקל. הרבה נשים לא עושות את ההליך משיקול כספי וזה מייצר אחר כך סבל רב בטיפולי פוריות שמאוד יקרים למדינה. לא יכול להיות ששיקול כספי יכנס לשיקולי הורות. זאת סוגיה פמיניסטית. רפואה מונעת עדיפה תמיד על טיפול בבעיה כשהיא מתעוררת, הקפאת ביציות זאת בוודאות רפואה מונעת וצריך להכיר בסוגיה כטיפולי נשים".
אשת התקשורת מעיין אדם שיתפה בדיון כי פרופ' יריב יוגב היה שואל אותה בתוכנית הבוקר 'מה עם הקפאת ביציות?': "מאוד נעלבתי כי זה נשמע לי משהו נואש ועלוב ומה הקשר שלי לדבר הזה. התדמית של שימור פריון היה דבר מכוער, שאף אישה לא רצתה לקחת אותו על עצמה ומאז שנכנסתי לזה הבנתי שזה הכי 'העצמת נשים'. לגבר יש את ההזדמנות לעשות את הטיול הגדול, ללמוד ולעשות תפקידים ולאישה בגלל השעון הביולוגי אין את היכולת לעשות את זה. לאישה הרבה מאוד מהשיקולים הם הלידה והשעון הביולוגי ואפשר לבטל את זה. כמדינה אם מאפשרים הקפאה אז ממזערים את האלימות הכלכלית בבית. העובדה שאנחנו משתכרות פחות זה כי אנחנו לא מצליחות להגיע לתפקיד שרצינו".
לדיון הוזמנו נציגות ממכון פוע"ה וביניהן ד"ר מוריאל ירחי, יועצת רפואה והלכה ומנהלת תחום שימור פוריות במכון. כמו כן, הרב מנחם בורשטין, העומד בראש מכון פוע"ה השתתף גם הוא בכנס. הרב בורשטין היה אחד מהאנשים שזיהו את הבעיה כבר לפני מספר שנים, והבינו שכדי לסייע לנשים שטרם התחתנו על מנת שתוכלנה בעתיד לבנות משפחה, יש לבצע הליך של שימור פוריות ויפה שעה אחת קודם.

כבר לפני שש שנים מכון פוע"ה הרים את הכפפה ועיגן מבחינה הלכתית את כל נושא שימור הפוריות לרווקות. זאת ועוד, המכון פועל בצורה אינטנסיבית בתחום ההסברה ובשיתופי פעולה עם בתי חולים שונים בארץ המבצעים את ההליך.
ד"ר ירחי סקרה במהלך הדיון בכנסת את תמונת המצב בעיני מי שחווים אותה מהשטח ואמרה כי "מאז שנת 2017 ייעצנו לכאלף נשים שפנו אלינו, כולן רווקות מבוגרות המעוניינות לשמר את פוריותן. בהכוונת המכון, כ-600 נשים עשו מאז לפחות מחזור טיפולים אחד. בכל שנה אנו רואים עליה של כ-20 אחוזים במספר הפונות, וכן ניכרת ירידת גילן. כעת הממוצע עומד על גיל 35, אך מבחינה רפואית כדאי לבצע את ההליך כבר מגיל 30. בכל חודש מפנה המכון 25 נשים רווקות בממוצע לטיפולי שאיבת ביציות ושימור פוריות".
ד"ר ירחי סיכמה את תחושותיה בעקבות הדיון: "שמחנו להשתתף היום בוועדה לקידום מעמד האישה ובריאותה בכנסת בתחום שימור פוריות. המכון ישמח שהמדינה תקדם הסברה בנושא, תתמוך ותסבסד ככל האפשר את ההליך. גם אנחנו פועלים בעניין בגזרה שלנו כעמותה התומכת בנשים. אני אישית מרגישה וחווה את הקשיים איתם מתמודדות הנשים הפונות אלינו על בסיס יומי, והייתי כאן היום על מנת לזעוק את מצוקתן. תמיכה כספית תקל במעט את בדידותן ואת ההליכים המורכבים איתם הן מתמודדות גם ככה".