שר הביטחון בני גנץ יחל הבוקר (ד') את ביקורו הרשמי במרוקו שיימשך יומיים. בשיאו, ייחתם הסכם שיתוף פעולה ביטחוני אסטרטגי, הסכם MOU עם שר ההגנה של מרוקו, עבד אללטיף לויידי.
אמנם במרוקו, מי שמוגדר בפועל שר ההגנה הוא המלך אולם מי שמייצג אותו ומשמש כשר ההגנה בפועל והאחראי על האדמיניסטרציה הביטחונית – הוא לויידי.
הסכם שיתוף הפעולה הביטחוני שייחתם בהמשך הביקור ייעגן את המשמעות המשפטית של שיתוף הפעולה בין המדינות. מיד אחריו יוקמו שורה של צוותים, גם צבאיים וגם מדיניים, שיפתחו בשורה של שיתופי פעולה; בראשם בתחום הרכש הביטחוני, חקר המדע והטכנולוגיה. במקביל יוקמו צוותים שיפעלו לייסד את הקשר המדיני בין המדינות, שהתרחק עם השנים.

טרם חתימה על ההסכם, יבקר שר הביטחון במוזוליאום של מרוקו שם יניח זר רשמי מטעם ממשלת ישראל ויחתום בספר האורחים. מאוחר יותר היום ייפגש גנץ עם הרמטכ"ל של צבא מרוקו בלקחיר אל פארוק, קצין חי"ר בהכשרתו, שעמד בראש אגף המבצעים וכראש פיקוד הדרום של צבא מרוקו. לאחר מכן ייפגש שר הביטחון עם בכירים במערכת הביטחון של מרוקו ובהם ראש ארגון הביון המקביל למוסד הישראלי. אליהם יצטרף גם שר החוץ של מרוקו. את היום יסיים שר הביטחון בני גנץ במגרש אימונים שמוכר לו היטב: השר יבקר בבסיס יחידת הצנחנים המרוקאית בה יצפה בתצוגת תכלית.
בישראל תולים רבות בביקור שהחל בהכרה של שתי המדינות בצורך האסטרטגי לחזור ולחדש את הקשרים הדיפלומטיים, ובמרוקו הכינו היטב את הביקור. במרוקו רוצים מאוד את שיתוף הפעולה עם ישראל לאור האיומים שמגיעים מכיוון אלג'יריה והרצון של מרוקו להגיע לעליונות צבאית בשנים הקרובות, תוך ביצוע של רכש נרחב מתעשיות ביטחוניות מובילות בעולם, בהן גם התעשיות הישראליות.

בארצות הברית, ידידה משותפת של שתי המדינות, יצפו מרחוק בביקור ההיסטורי. בכירים בצבאות שלוש המדינות כבר יושבים ומכינים את התרגיל הצבאי המשותף הראשון לאחר חתימת ההסכם, ולביקורים משולשים שיחזקו את הקשר. ההבנה בישראל היא כי הדרך לחימום היחסית צריכה להיעשות בצורה איטית ונכונה: השלב הראשון של ההכרה כבר מאחורינו וכעת נדרש להחזיר אמון בין הצדדים ולפתוח ערוצי התקשרות חדשים.
במרוקו כולם מבינים שהמטרה מקדשת את האמצעים ובמקרה זה – מלחמה בג'יאהד העולמי ובאיומים בגבולות הוא צורך חשוב של כל הצדדים.