ראש הממשלה הפלסטיני מוחמד אשתייה צפוי להגיע היום (ד') לוועידת המדינות התורמות, כדי לאסוף כספים עבור הצלת הכלכלה הפלסטינית הנמצאת במשבר.
ישראל שיגרה לוועידה משלחת בראשות השר עיסאווי פריג', שכוללת גם נציגים ממתאם פעולות בשטחים וגורמים מקצועיים. מטרת העל של ממשלת ישראל, המתכתבת עם זו של הממשל האמריקני החדש, היא לעשות הכול כדי לשמר את הרשות הפלסטינית ולהציל אותה מקריסה כלכלית. למרות המאמצים הישראליים, יש לציין שאותו אשתייה הוביל קמפיין להתנתקות כלכלית מישראל; בסוף השנה האחרונה הצהיר ראש הממשלה הפלסטיני כי ממשלתו ממשיכה בקמפיין ההתנתקות הכלכלית מישראל, ושם את נושא החשמל כדגל במאבק. אשתייה הצהיר כי "יש צורך להקים חברת חשמל אחת לכל פלסטין".
הצהרות לחוד ומציאות לחוד. מדו"ח רשמי שהפיקה המועצה הפלסטינית לפיקוח על החשמל עולה, כי בזמן שאשתייה מדבר על התנתקות מהכלכלה הישראלית, התלות באספקת החשמל מישראל עלתה ב-94%.
ראש ממשלת הרשות הצהיר כי כחלק מהמלחמה בחשמל הישראלי, בכוונת הרשות לפתח חלופות של ייצור חשמל באמצעות השמש או הרוח. אבל ההצהרות האלו לא ממש השיגו את המטרה, תצרוכת החשמל רק עלתה והרשות הפלסטינית צברה חובות בחברת החשמל בישראל. זו החליטה כסנקציה, לנתק לפרקים מחשמל אזורים שונים שבשליטת הרשות. ברשות הפלסטינית מדברים על כמות של 500 מגה וואט שנדרשת כדי לספק את התצרוכת הפלסטינית. המומחה הכלכלי והאקדמי נאאל מוסא אומר, שעד שנת 2030 יהיה גידול בקצב הצריכה, מה שיביא את הצורך לכ- 1,800 או 1,900 מגה וואט.
בראיון לרשת "קודס" הוא הוסיף כי "כל מה שאנו לוקחים מאנרגיה סולארית ינוע בין 17% ל-30%, אך שיטות אנרגיה אחרות אינן זמינות לנו, ולכן יש לצאת מתוך נקודת הנחה שאי אפשר לייצר עצמאות כלכלית ולהיפרד מישראל". המומחה הכלכלי הדגיש עוד כי צריך להיות גיוון במקורות האנרגיה: "אסור להתבסס על הקשר עם הכיבוש בלבד", אמר מוסא. "ניתן לגוון את מקורות האנרגיה באמצעות פנייה לירדן או למצרים, בנוסף למקורות חלופיים".