לבית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע הבוקר (ג') את יצחק אברג'יל בעמידה בראש ארגון פשע, במסגרת התיק המכונה "פרשה 512". על בסיס הרשעה זו, הרשיעו השופטים את אברג'יל במספר רב של עבירות, בתוכן רצח בכוונה תחילה, ניסיון רצח, קשירת קשר לבצע פשע, חבלה בכוונה מחמירה, ייבוא וסחר בסמים והעלמת מס בהיקף של קרוב לעשרה מיליון שקלים. חברים נוספים בארגון הפשע של אברג'יל הורשעו אף הם על ידי בית המשפט בעבירות דומות.
כתב האישום בפרשה הוגש כבר ביולי 2015 לאחר חקירה ממושכת, רחבת היקף ומורכבת שהתקיימה בארץ ובחו"ל לאורך תקופה של כ-10 שנים, וכללה עשרות אלפי שיחות שנקלטו בהאזנות סתר, עשרות אלפי מסמכים, אינספור עדויות, ושישה עדי מדינה. הדיונים בבית המשפט נמשכו מאז יולי 2017 ומאז נידונו ברצף, בתדירות של 3 ימים בשבוע לאורך כ-3.5 שנים שבהן התקיימו כ-300 ישיבות שתועדו על פני כ-13,000 עמודי פרוטוקול.
בסופו של דבר קבעו היום השופטים כי "הוכח לפנינו שעסקינן בארגון פשיעה רב עוצמה, ששלח זרועות בארץ ובחו"ל, שכלל פעילים רבים שהיו מאוגדים בתת קבוצות ואשר פעל לאורך שנים כמערכת עצמאית ובת קיימא. הארגון עסק במקביל בהימורים, סחר בינלאומי בסמים בהיקפים עצומים ואגב כך ביצע עבירות אלימות מתוכננות ושיטתיות כדי להילחם באויביו או מתחריו. הוא שלח ידו גם בעסקים לגיטימיים וגם בעסקי צ'יינג' לצורך הלבנה הון".
הכרעת הדין מספרת כי "הארגון היה בעל מבנה היררכי, היה מחולק לקבוצות שפעלו במעוזים שונים בארץ תחת הנהגתו של ראש קבוצה. מרבית ראשי הקבוצות היו עבריינים בעלי כוח ועוצמה משל עצמם ושלטו בעולם העבריינות באזור שעליו חלשו. לחברי הארגון היו תפקידים שונים והתמקצעות. כל אחד פעל במסגרת תפקידו, לטובת קידום הפעילות העבריינית ומקסום רווחי הארגון", וכי "חברי הארגון פעלו לאורך כל הדרך כקבוצה מלוכדת, שמרו זה על זה והיו ערבים זה לזה. לאנשי הארגון היו מקומות מפגש קבועים, וכן דירות מסתור וכן הקפידו על מידור וחשאיות לרבות קיום שיחות אגב שימוש במילות קוד ובאמצעות טלפונים לא מזוהים. הארגון דאג למנהליו לאבטחה ולכלי רכב ממגונים וכן דאג להצטייד באמל"ח רב".
בנוסף קבעו השופטים ביחס ליצחק אברג'יל ש"הוכח כי הלה עמד בראש הארגון ושלט בו שלטון ללא מצרים, כאשר על פיו יישק דבר. הוא זה שהכווין את פעילות הארגון והגדיר את יעדיו. המוניטין של הארגון היה המוניטין של העומד בראשו. עוצמתו של אברג'יל, הדומיננטיות שלו, מעמדו, הכבוד שרחשו לו והיותו השליט הבלתי מעורער של הארגון, מצאו ביטוי ברור ומובהק בתיקנו".
בעקבות הרשעה זו הכריעו השופטים כי אברג'יל אשם בניסיון ההתנקשות בזאב רוזנשטיין, באמצעות מכונית תופת ממלוכדת, כאשר אברג'יל היה הודה הרעיון והמוח שמאחורי התוכנית. אברג'יל אף הורשע ברצח בכוונת תחילה, זאת בעקבות פיצוץ מטען חבלה רב עוצמה ברחוב יהודה הלוי בת"א, צעד שנועד גם הוא להתנקש בחייו של רוזנשטיין, בו רוזנשטיין נפצע ושלושה אחרים נהרגו.
בנוסף הורשע אברג'יל במספר עבירות של ייבוא וסחר בסמים מסוג קוקאין, ייבוא כמות עצומה של מיליון כדורי אקסטזי מהולנד לאוסטרליה בשווי של 25 מיליון שקלים, ניסיון לייצוא 12 טון חשיש ממרוקו לקנדה, ייבוא של עשרות אלפי כדורי אקסטזי מאירופה ליפן, ואף מאי תשלום מס על הכנסות בשווי של קרוב לעשרה מיליון שקלים.
לסיום כתבה ראש ההרכב, השופטת גיליה רביד כי "'מגה תיק' זה חשף בפנינו פשע מאורגן חובק עולם וחסר תקדים בהיקפו שהחל בראשית שנות האלפיים, עוד בטרם שגובשו כלים משפטיים להתמודדות עם התופעה".
לדברי השופטת "עדויות וראיות אלה הציגו לפנינו תמונה של ארגון פשיעה רב עצמה, תאב כוח ושליטה. הוא איגד לתוכו חברים רבים אשר פעלו יחד בתבנית היררכית ושיטתית כבמעין עולם מקביל בעל שפה משלו וחוקים משלו. בצמרת הפירמידה עמד יצחק אברג'יל ותחתיו מנהלים, אנשי אמון ופעילים זוטרים יותר… כדי לבסס את שליטתם מול יריבי הארגון לא בחלו אנשי הארגון בביצוע עבירות אלימות חמורות שלשמן הצטיידו באמל"ח כדוגמת טילי לאו, אקדחים, רימונים, לבנות חבלה ועוד… שמענו מפי העדים על 'חיסולים' שבוצעו ותוכננו בארגון כמעט כדבר שבשגרה, כאשר הלך הרוח מצד ראש הארגון ואנשיו לביצוע מעשי רצח היה קר, אדיש ומשולל רסן. מעשי אלימות אלה הגיעו לשיאם באירועים בכיכר פלומר וברחוב יהודה הלוי בתל אביב בהנחת מטעני חבלה רבי עוצמה בליבה של תל אביב במקום סואן והומה אדם. כך, בפיצוץ ביהודה הלוי קיפחו את חייהם שלושה אזרחים חפים מפשע ונפגעו עשרות אזרחים שלרוע מזלם היו באותה עת במקום האירוע, שנדמה לזירת פיגוע".
לסיום ציטטה השופטת דברים שנאמרו ערב העברת החוק למלחמה בארגוני הפשע, בהם נכתב כי "הפשע המאורגן מעיב כצל על חיינו בבואנו לבנות כאן מדינה צודקת, מדינה ערכית, מדינה שבה ישלטו אמות מידה של מוסר, אמות מידה של חוק ומשפט. בכל חברה יש עבריינים, בכל חברה יש פושעים, בכל חברה יש עוברים על החוק אבל כאשר מדובר בארגון פשע מאורגן, הם נותנים גיבוי, הם לוחצים על עדים, הם מהווים ארגון שאינו רואה בפשע מפלט לאדם בודד אלא הופך את הפשע למקצוע של מוסד ושל ארגון. וכמו כל ארגון, אפילו ארגון חיובי, רוצה לחיות, להתפתח ולהתקדם ולפעמים הגרעין הקטן הופך לתמנון שלא מכירים את יום הולדתו".