בעוד 19 יום יפוג מועד העברת תקציב המדינה. במידה והתקציב לא יאושר, הדבר יוביל לפיזור הכנסת. בכדי למנוע סיכונים ותרחישים מפתיעים, הוקדמו ההצבעות על תקציב המדינה לשנים 2021 ו-2022 יחד עם חוק ההסדרים, כבר לתחילת השבוע הבא. כך לפי לוח הזמנים שהגיע לידי מקור ראשון. ההצבעות ייערכו שבוע לפני המועד הסופי להעברתו.
בשבוע הקרוב מתקיימים דיונים קדחתניים בוועדות השונות על נוסח סעיפי החוק הרבים על מנת לאשר אותם להצבעה בקריאה שנייה ושלישית. הדיונים צפויים להימשך עד יום ראשון הקרוב. ביום שני, צפוי התקציב לעלות למליאת הכנסת מה שאומר שהמליאה תהיה פתוחה ברצף עד יום שישי. במהלך הימים האלה, יצביעו על סעיפי החוק השונים כשהמטרה היא להעביר את התקציב בקריאה שנייה ושלישית לפני כניסת השבת.
עד יום שלישי הבא יתקיימו במליאת הכנסת נימוקי הסתייגויות, הבהרות ושינויים על החוק, המוגשים בעיקר על ידי סיעות האופוזיציה. מטרתם היא למשוך את הזמן ומשכך מתבקש מחברי הכנסת לנאום ללא הפסקה. בקואליציה טרם השיבו על זמני סדרי הדיון אך במידת הצורך יכולים להפעיל את סעיף 98 לחוק יסוד הכנסת הקוצב את זמן וכמות הנואמים, סעיף שנעשה בו כבר שימוש בכנסת הנוכחית בלא מעט הזדמנויות.
ביומיים שלאחר מכן, חברי הכנסת יצביעו על סעיפי החוקים עצמם, הצבעות שעלולות לזלוג ליום שישי, אך באופוזיציה כבר הודיעו כי יסרבו לכך ובמידה וזה יקרה יבקשו מיו"ר הכנסת לדחות את ההצבעות לשבוע שלאחר מכן.
השבוע האחרון של העברת התקציב מכונה בפי הקואליציה "מקדם הגנה"- דיוני תקציב בוועדות במקרה שנופלת הצבעה. הוא מגיע בצל החשש כי אחד הח"כים ינצל את כוחו וירים את ידו בהפתעה נגד אחד הסעיפים, כפי שקרה עם ח"כ עמיחי שקלי מימינה שהצביע ברגע האחרון נגד חוק האזרחות שנפל בעקבות כך.
ח"כים סוררים הם לא דבר חדש, ויש לא מעט מהם בקואליציה הנוכחית שעובדים על דעת עצמם ורצונם, אך לרוב לא מדובר בהחלטה אידיאולוגית אלא בעניין שנוגע לחלוקת תפקידים ורצון לעשות שרירים. את זאת רוצים בקואליציה למנוע. יחד עם זאת, אפשר לומר כמעט בבטחה שהתקציב יעבור במלואו ללא הפרות משמעת, שכן הצד השני של המשואה הוא פיזור הכנסת והליכה לבחירות.