שרת החוץ השוודית אן לינדה נחתה הערב (א') בישראל ותיפגש מחר עם שר החוץ יאיר לפיד. מדובר בביקור המדיני הראשון של בכיר שוודי בישראל מאז 2014, אז הכירה שוודיה ב"פלסטין" כמדינה, מה שהביא לנתק דיפלומטי.
לפיד נפגש עם לינדה בוועידת שרי החוץ בבריסל בחודש שעבר, ולאר מכן קיימו השניים שיחה טלפונית. בעקבותיה, הוא כתב כי הוא מעריך את הצהרתה של לינדה על "המחויבות החזקה והמוצקה של שוודיה לביטחון ישראל, והכרתה במהלך שיחתנו בישראל כמולדת העם היהודי". לפיד הזכיר גם את פורום מאלמו בנושא זיכרון השואה, שהתקיים בשבוע שעבר בנוכחות נציגים ישראלים. "אני מצפה ששיתוף הפעולה עם שוודיה יגדל".
לינדה אמורה להיפגש מחר גם עם נשיא המדינה הרצוג, ולבקר ביד ושם. ביום שני, היא צפויה להמשיך לביקור ברמאללה.
בארגון NGO Monitor ציינו כי התחממות היחסים בין ישראל לשוודיה היא התפתחות חיובית ביותר, "אך לקראת ביקורה של שרת החוץ השוודית, יש נושא אחד שנותר לדבר עליו – המימון השוודי לארגונים אנטי-ישראליים". בארגון מציינים כמה דוגמאות, וביניהן כי ב-2020 העבירה שוודיה שמונה מיליון דולר לארגון הפלסטיני NDC שמביע תמיכה בקמפיין ה-BDS ובאנטי-נורמליזציה כמטרה אסטרטגית. מעבר לכך, הוא מעביר חלק מהכסף השוודי לארגונים כמו בדיל, שפעיל למען זכות השיבה, ידוע בפרסום קריקטורות אנטישמיות ומסרב לקבל מענקים הדורשים ממנו כתנאי מקדים התחייבות שלא לתמוך בארגוני טרור.
לינדה החליפה בתפקיד שרת החוץ של שוודיה את מרגוט וולסטרום שאמרה כי ישראל הורגת פלסטינים ללא משפט, והפכה לאישיות לא-רצויה בישראל. לפני כשנתיים, השיבה לינדה לשאילתה בפרלמנט בשטוקהולם, ואמרה שה-BDS היא תנועה לגיטימית בעיניה. בריאיון שהתפרסם עימה בידיעות אחרונות בשבת האחרונה, אמרה לינדה כי לדעתה הממשלה הישראלית הנוכחית רוצה לקדם הקמת מדינה פלסטינית.
ומעבר לאורחת משוודיה, מחר צפוי השר לפיד לקבל במשרד החוץ את פניו של שר החוץ של הודו, ד"ר ג'אישנקר, שהגיע כבר היום ארצה. בסיום הפגישה תחתום שרת האנרגיה, קארין אלהרר על הסכם הצטרפות ישראל לאמנת הברית הסולרית הבינלאומית. מחר בערב, תתקיים שיחת זום מרובעת של שרי החוץ של ארה"ב, איחוד האמירויות, הודו וישראל, ביוזמת לפיד. הקשרים בין האמירויות להודו מתבטאים בין היתר בכך שכשני מיליוני הודים עובדים באמירויות.