לראשונה, חשף האיחוד האירופי שלשום (ג') אסטרטגיה חדשה למאבק באנטישמיות.
על פי בכירי האיחוד, מטרתה של האסטרטגיה המיועדת היא להעצים את המאבק בשנאה מקוונת, לחזק את ההגנה על בתי הכנסת ולקדם את לימוד ההיסטוריה של השואה. "ראינו במהלך המגפה והסגרים הרצופים התעוררות מחודשת של מיתוסים קונספירטיביים ישנים, ופיצוץ של תכנים אנטישמיים ברשת", אמר סגן נשיאת הנציבות האירופית מרגריטיס שינאס, האחראי על קידום אורח חיים אירופי, במהלך מסיבת עיתונאים.
כדי להיאבק באלימות ובאנטישמיות מקוונת, הנציבות האירופית תתמוך בהקמת רשת של בודקי עובדות מומחים. היא גם תשתף פעולה עם הרשתות הגדולות כדי למנוע את מכירתם של סמלים או תעמולה נאצית, וכדי להגביר את הסרתם של תכנים בלתי-חוקיים.
תפקידה העיקרי של הנציבות האירופית הוא להציע יוזמת חקיקה וליישם מדיניות למען קהילות מדינות אירופה. בעשרים השנים האחרונים, המאבק באנטישמיות נכלל במאבק הנרחב יותר בגזענות.
בלב האסטרטגיה החדשה של הנציבות האירופית יהיו כלולים שלושה צעדים מרכזיים:
הראשון הוא מאבק בכל סוגי האנטישמיות. על פי סקרים, תשעה מכל עשרה יהודים מאמינים כי ישנה עלייה באנטישמיות בארצם. רשימת הזוועות האנטישמיות שראתה אירופה מוכרת לכל: פיגוע הירי ביום הכיפורים בבית הכנסת בהאלה בגרמניה ב-2019, הפיגוע בחנות היפר-כשר בפריז בשנת 2015 ועוד.
השני, הגנה על החיים היומיומיים של יהודי האיחוד האירופי ותמיכה בהם. על פי סקרי דעת קהל, 38 אחוז מיהודי אירופה חושבים לעזוב מכיוון שהם לא מרגישים בטוחים באירופה. "אנו מחויבים לתמוך בחיים היהודיים באירופה", אמרה נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון-דר-ליין. "אנחנו רוצים לראות את החיים היהודיים פורחים שוב בלב הקהילות שלנו".
הצעד השלישי קשור לחינוך, למחקר ולתודעת השואה. כיום, אירופאים רבים כמעט שאינם יודעים דבר על השואה, אם בכלל. שינוי בתחום הזה נראה הכרחי למאבק באנטישמיות הגואה.
הקונגרס היהודי באירופה בירך על פרסום "מסמך חיוני וחסר תקדים זה", שישמש מפת דרכים להפחתה משמעותית באנטישמיות באירופה ומעבר לה.