ראש ממשלת אוסטרליה כינה היום (ה') את הרשתות החברתיות "ארמון של פחדנים" והזהיר כי יש להטיל אחריות על במות דיגיטליות, כולל פייסבוק, בגין הערות משמיצות שמתפרסמות בהן בעילום שם.
מגיבים אנונימיים שמשתמשים ברשתות החברתיות כדי להשמיץ ולתקוף הפכו לנושא לקרב בין ממשלתו של סקוט מוריסון לבין ענקיות הטכנולוגיה האמריקניות. הממשלה רוצה שמשתמשים ברשתות חברתיות יידרשו להזדהות.
אוסטרליה העבירה השנה חוקים המחייבים את גוגל ופייסבוק לשלם עבור פרסום ידיעות עיתונאיות. היא גם התריסה נגד עמק הסיליקון כשהעבירה חוק שמאפשר את כליאת בכירי הרשתות החברתיות אם האתרים שלהם יציגו תמונות אלימות.
לדברי מוריסון, רשתות שאינן חושפות את זהותם של מי שמפרסמים לשון הרע צריכות להיות אחראיות על התוכן: "פחדנים שמתנהלים ברשתות החברתיות באנונימיות ומעליבים אנשים, מטרידים אותם, תוקפים אותם, ומפרסמים הצהרות משמיצות, צריכים לשאת באחריות על מה שהם אומרים", הצהיר מוריסון.
"הרשתות החברתיות הפכו לארמון של פחדנים שבו אנשים יכולים פשוט להיכנס ללא צורך להזדהות, להרוס לאנשים את החיים ולומר את הדברים הפוגעניים והדוחים ביותר ללא עונש", הוסיף.
הערותיו באו בזמן שממשלות המדינות והטריטוריות האוסטרליות ממהרות לשכתב את חוקי לשון הרע לאחר שבית המשפט העליון קבע בחודש שעבר תקדים לעידן האינטרנט, כשהכריע כי גופי תקשורת ישאו באחריות ללשון הרע שפרסמו צדדים שלישיים בדפי הפייסבוק שלהן.
בית המשפט לא קבע אם פייסבוק אחראית גם היא, מכיוון שהיא לא נכללה בתביעה.
שר התקשורת האוסטרלי פול פלצ'ר אמר אתמול כי סקירה לאומית של חוקי לשון הרע תבדוק האם פייסבוק צריכה להיות אחראית לנכתב בפוסטים של משתמשים.
פייסבוק מסרה בהצהרה כי היא תומכת במודרניזציה של חוקי לשון הרע מסוימים באוסטרליה ומקווה לבהירות וּודאות רבה יותר בתחום הזה.