שר החוץ יאיר לפיד אירח היום את שר החוץ של יוון, ניקוס דנדיאס, ואת שר החוץ של קפריסין, ניקוס כריסטודולידס, לפגישה משולשת. בתום הפגישה התקיימה הצהרה משותפת של שרי החוץ, בה הזכירו שני האורחים בדאגה את החשש שלהם מפני טורקיה.
שר החוץ היווני דנדיאס, שפתח את דבריו בעברית במילים "שלום ותודה רבה", הזכיר כי הפעם הקודמת בה ביקר בישראל הייתה בימי מבצע שומר החומות, עת בא להביע תמיכה בישראל שהותקפה בידי חמאס. הוא דיבר על הכוחות העוינים באזור, ואמר כי ארגון הטליבאן רואה בטורקיה בת-ברית. "גם חמאס בירכו את הטליבאן על הצלחתם באפגניסטן", אמר.
הוא הוסיף כי יש מדינות באזור שרוצות להחיות אימפריות נושנות, ומשתמשות לשם כך בשלל שיטות לוחמה, כולל בהגירה מכוונת, כשהוא מכוון בדבריו לטורקיה ואיראן. "המאמץ המשותף שלנו הוא שהמאמצים שלהם לא יצליחו. אשוחח על כך עם הנשיא הרצוג". אמר דנדיאס. נזכיר כי לאחר מינויו של הרצוג, הוא קיבל שיחת טלפון ארוכה מנשיא טורקיה ארדואן, מה שהעלה חשש אצל היוונים והקפריסאים, כי חלה התקרבות מסוימת בין ישראל לטורקיה, על חשבון הקשר עימם.
שר החוץ הקפריסאי כריסטודולידס, תיאר כי עדכן בפגישה המשותפת את שר החוץ לפיד בצעדים הטורקיים הבלתי חוקיים בקפריסין. כוונתו היא לצעדים בהם נקט ארדואן כדי להעמיק את השליטה הטורקית בצפון קפריסין. "ההתנהגות הזו מדאיגה את כולנו", אמר הקפריסאי.
ממשרד החוץ נמסר כי שלושת שרי החוץ דנו בפגישתם ביצירת בסיס להרחבת שיתופי הפעולה בין המדינות במגוון נושאים, החל במאבק בנגיף הקורונה, יצירת קואליציות בתחום האנרגיה ועד האתגרים המשותפים שמביא איתו משבר האקלים.
לפיד הודה לשניים על הסיוע בשבוע שעבר, בכיבוי השריפות ביער ירושלים ואמר: "הברית הטרילטרלית הזאת היא נכס אסטרטגי לכולנו. היא מחזקת את הכלכלה שלנו, הביטחון שלנו, המעמד הבינלאומי שלנו. היא חלק אינטגרלי ממשהו גדול יותר. חלק אינטגרלי משינוי שקורה פה באזור. היא ברית מתונה, פרגמטית וצופה פני עתיד. היא ברית של קבוצה הולכת וגדלה של מדינות שעובדות יחד עם חזון משותף. מאיחוד האמירויות ובחריין במפרץ, מרוקו בצפון אפריקה, מצרים וירדן במזרח התיכון, קפריסין ויוון בים התיכון, ועוד מדינות שמצטרפות כל הזמן. מדינות שיכולות וגם משתפות פעולה: באנרגיה ויזמות, סחר ופיתוח, תרבות ותיירות. אנחנו תומכים אחד בשני ברגעי משבר ומשתפים פעולה בפורום הגז, והכי חשוב- חולקים חזון לעתיד".
לפיד סיכם ואמר כי "זאת הדרך לעתיד ישראל, לים התיכון, למזרח התיכון ולצפון אפריקה. בפעם הבאה שניפגש פה בירושלים, או באתונה או ניקוסיה, אני מאמין שיצטרפו אלינו חברים מעוד מדינות".