פורום משפחות אסון מירון פנו הבוקר (חמישי) במכתב אל יו"ר ועדת החקירה הממלכתית, נשיאת בית המשפט העליון לשעבר והשופטת בדימוס מרים נאור. בפורום מספרים כי מאז האסון לא טרח אף גורם לבוא בדברים עם המשפחות כדי להעניק סיוע נפשי או פיזי למי שחרב עולמם בן לילה: "אף גורם לא ניסה להציע עזרתו, אף גורם לא ביקש מידע אודות האסון, ואף גורם לא מלווה את המשפחות. לכל הנוגעים בדבר ולכל האחראים נוח לראות בנו שקופים, חסרי מעמד ונטולי קשר לאסון הכבד".
בפורום פונים באופן ישיר לשופטת נאור ומספרים כי לאסון הכבד מצטרפת תחושה קשה שאין מי שמתייחס אליהם: "הפכנו שקופות עבור הרשויות, שקופות עבור מקבלי ההחלטות ומסתבר ששקופות גם עבור הוועדה שאת עומדת בראשה. האסון הכבד אשר טלטל את עולמינו, האובדן הכואב של בנים, אחים והורים מכה בנו יום יום ושעה שעה". כך נכתב במכתב.

בשבוע הבא תתכנס ועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון מירון ותחל בשלב שמיעת העדויות. הדיון הראשון יתקיים ביום ראשון וביום זה יעיד מפקד המחוז הצפוני במשטרה, ניצב שמעון לביא. בהודעה שהוציאה הוועדה דווח כי הדיונים יישמעו בדלתיים פתוחות וכי כניסת הקהל לאולם תתאפשר על בסיס מקום ישיבה פנוי. בפורום מספרים כי פנו לוועדת החקירה בבקשה להופיע בפניהם וכן ביקשו לשמור נציגות קבע של המשפחות באולם הדיונים אך בתגובה התבשרו כי אין בנמצא מקום כזה לנציגות בני המשפחות, והכניסה שלהם תהיה גם כן על בסיס מקום פנוי: "משל היו המשפחות מטרד או אולי אזרחים סקרניים הבאים 'לבלות' באולם הדיונים כאזרחים הבאים לפעילות העשרה משפטית". כך נוסח המכתב.
השופטת נאור השיבה לוועד הפעולה של המשפחות כי צר להם על התחושות וכי חלילה לוועדה מלראות במשפחות מטרד. עוד אמרה כי לפתח הוועדה הגיעו מספר פניות מהתארגנויות שונות של בני המשפחות וכי הוועדה אינה יכולה לנהוג איפה ואיפה כלפי קרובי משפחה של חלק מהנפגעים.
השופטת הצרה על התגובה הלקונית שנשלחה אך הסבירה כי לא יוכלו לאשר לחלק מהמשפחות להשתתף ולקפח בני משפחה אחרים. "חלילה לוועדה מלראות בכם מטרד. מתוך הבנה כי בני משפחות חללי האסון ונפגעי האסון ירצו להגיע לדיוני הוועדה, איתרנו לצורך הדיונים אולם ובו עשרות מקומות ישיבה. איננו יודעים עדיין לאמוד את היקף הקהל שיגיע ומידת קרבתו לנפגעים ולכן לא נוכל כרגע אפשר לנציגות של 3-5 בני משפחות להיות במשמרת קבע באולם ולקפח אחרים".

בפורום אומרים כי בקרב המשפחות קיים מידע חשוב בנוגע לאסון, הנוגע לשיחות שנעשו עם החללים טרם קרות האסון ולמרות זאת הם זכו ל"יחס מבזה והתעלמות טוטאלית של הרשויות. כאילו לא היה אסון וכאילו אין מאות בני משפחה שעולמם חרב בגלל מחדל לאומי של הפקרת מתפללים תמי לב אשר נתנו אמונם במי שהיו אמורים לשמור על ביטחונם ובטיחותם". בתגובה לכך קראה השופטת לפורום להעביר בהקדם האפשרי את המידע לידיה.
מתוך המכתב עולות תחושות קשות של התעלמות והדיפה ע"י הרשויות. "לא הופתענו. משפחות נספי מירון הפכו מטרד עבור הרשויות ובצר לנו הוקם ועד פעולה שמטרתו להגן ולשמור על כבודם של חללי המחדל הלאומי הנורא, לשמור על כבודם של המשפחות ויתרה מכך: לוודא שיהא זה האסון האחרון".
בפורום המשפחות מספרים כי תשובת הוועדה המציעה לבני המשפחות להיכנס על בסיס מקום פנוי הייתה הקש השובר את גבם הכפוף ממילא של בני המשפחה, והם מבקשים מיו"ר הוועדה לשקול שנית את בקשתם לאפשר לנציגות של 3-5 בני משפחות להיות במשמרת קבע באולם הדיונים. "ייתכן והדבר אינו עולה בקנה אחד עם הפורמליסטיקה אך גם הקורבן הכבד אותו שילמנו באבדן הכבד אינו כתוב בשום תקשי"ר כמחויב המציאות". בוועדה כאמור מסבירים כי הדבר כעת לא מתאפשר אך דיוני הוועדה פתוחים לקהל ואף משודרים בשידור חי באתר הוועדה.
תגובתם המלאה של ועדת נאור:
"צר לנו על תחושתכם כי הנכם בגדר "מטרד" לוועדה. חלילה לוועדה מלראות בכם מטרד. הוועדה הוקמה בשל האסון הנורא שפקד אתכם וכדי לעשות הכול על מנת למנוע, כפי שכתבתם, הישנותו של אסון כזה. ברצוני לבאר את התשובה שניתנה לכם.
"מתוך הבנה כי בני משפחות חללי האסון ונפגעי האסון ירצו להגיע לדיוני הוועדה, איתרנו לצורך הדיונים אולם ובו עשרות מקומות ישיבה. מתוך אותה ההבנה, הוחלט גם כי חלק מדיוני הוועדה ישודרו בשידור חי באתר הוועדה באינטרנט. בשבועות האחרונים, הגיעו אל הוועדה מספר פניות מהתארגנויות שונות של בני המשפחות, כמו גם מבני משפחה שציינו שאינם מיוצגים על ידי התארגנות אחרת שפנתה. אך מובן הוא, שהוועדה אינה יכולה לנהוג איפה ואיפה כלפי התארגנויות שונות או כלפי קרובי משפחה של חלק מהנפגעים. משום כך נשלחה אליכם התשובה הלקונית, עליה אני מצרה, לפיה הכניסה לאולם תהא לפי סדר ההגעה ועל בסיס מספר המקומות בו ובמגבלות נגיף הקורונה.
"פניתם אלי לשקול עמדה זו מחדש. נכון לעת הזו, כשאנו עומדים לפני פתיחת שלב העדויות הפומביות, ואיננו יודעים עדיין לאמוד את היקף הקהל שיגיע ומידת קרבתו לנפגעים, לא אוכל להיענות לבקשתכם לאפשר לנציגות של 3-5 בני משפחות להיות במשמרת קבע באולם. אם נעשה כן, אפשר והדבר יקפח קרובי משפחה אחרים המעוניינים להיות נוכחים בדיון. עם זאת, אוזנינו כרויה לבני המשפחות ועם הצטברות הניסיון נוכל לשקול את העניין פעם נוספת, אם תפנו אלינו שוב.
"בשולי הדברים, ציינתם כי למשפחות מידע הנוגע לאסון החשוב לעבודת הוועדה. הוועדה שבה וקוראת לכם להעביר בהקדם האפשרי את המידע לידיה, כפי שביקשה מן הציבור לעשות בקול הקורא שפורסם בשמה בעיתונות הכללית והחרדית".