בעיות חשמל בבית החולים "אלגארדנס" בירדן גרמו לבעיות באספקת חשמל למכונות הנשמה. כתוצאה מכך שני חולי קורונה מתו, הרשויות בירדן פתחו בחקירה.
דובר ממשלת ירדן סח'ר דודין אמר כי הרשויות ביקשו מהתובע הציבורי לפתוח בחקירת האירוע, וציין כי גורמים בבית החולים מואשמים ברשלנות ו-13 פקידים כולל מנהל בית החולים יעמדו לדין. הדובר הוסיף כי שר הפנים מאזן אלפראיה ושר הבריאות ד"ר פראס אלהווארי הגיעו לבית החולים כדי להבין מקרוב מה התרחש ולנקוט בצעדים הדרושים לפעילות בית החולים באופן מידי. דובר הממשלה אמר כי הפעילות הרפואית בבית החולים חזרה לשגרה לאחר הבדיקות.
דודין אמר בהצהרה הבוקר (א') כי הגורמים הממשלתיים המוסמכים בודקים את הגורם לקצר החשמל ולהפסקת החשמל כדי למנוע מקרים דומים בעתיד.
מנהל בית החולים "הגארדנז", פאיז אבו חמידאן טען להגנתו כי "הפסקת החשמל בבית החולים נגרמה מקצר חשמלי שהשפיע על התאורה בבית החולים בלבד". הוא הוסיף ש"הפסקת החשמל לא השפיעה על המכשירים הרפואיים כי הם היו מחוברים לגנרטורים חשמליים שמספקים גיבוי לבית החולים".
מיד לאחר היוודע האסון כוחות הביטחון הירדנים הגיעו למתחם בית החולים וסגרו אותו לכלי תקשורת ולאזרחים. משפחות של מאושפזים בבית החולים הגיעו ודרשו לקבל הסברים על שהתרחש. עימותים נרשמו במקום.
זו לא הפעם הראשונה שבבתי החולים בירדן רושמים קורבנות קורונה בשל כשלים טכניים. במרץ האחרון מתו שבעה ירדנים חולי קורונה בבית החולים הממשלתי "אלסלט" כתוצאה מבעיות באספקת חמצן.
נכון לעכשיו, מתוך 10 מיליון תושבים בירדן רק 1.9 מיליון התחסנו בשתי מנות חיסון ו-2.7 מיליון התחסנו במנה אחת. בירדן סובלים ממחסור של מנות חיסון ולכן ארה"ב התגייסה לתרומה והעניקה 500 אלף מנות במקביל להודעת הממלכה בחודש שעבר כי חתמה על הסכמים עם מספר גורמים לרכישת 12 מיליון מנות, וכי היא נמצאת בתהליכים לרכישת 5 מיליון מנות חיסון נוספות.
יתר על כן הממלכה החליטה להוריד את גיל המתחסנים לקורונה מגיל 19 לגיל 12, ועל כן החל מהבוקר הצעירים הירדנים מתחסנים בחיסון פייזר.