מספר חולי הקורונה בצה"ל קפץ בתוך שבוע מ-39 ל-111 חיילים במצב קל, ונרשמה עלייה של 184 אחוזים.
נכון לבוקר זה (ד') 421 חיילים (חובה, קבע ואע"צ) נמצאים בבידוד.
בצה"ל קידמו כבר בסוף חודש יוני הגבלות למשרתים וביחידות השונות כהערכות להתפרצות הקורונה בתוך הצבא. הערכות הן כי בסופו של דבר לא תתרחש התפרצות כזו, שכן צה"ל כבר חיסן מעל 90 אחוזים ממשרתיו, ואחוז הנדבקים לאחר חיסון הוא עדיין נמוך מאוד.
בין ההנחיות החדשות שפורסמו: חייל, לרבות מחוסן או מחלים, שבביתו חולה מאומת – נדרש לבצע בדיקת קורונה ויורחק מהיחידה עד לקבלת תוצאה שלילית; חייל המציג תסמינים ובא במגע עם חולה מאומת – נדרש בביצוע בדיקה והרחקה מהיחידה עד לקבלת תוצאה שלילית; חייל שחזר מחו"ל נדרש בביצוע בדיקה והרחקה מהיחידה עד לקבלת תוצאה שלילית. כמו כן, משרת שאינו מחוסן והיה במגע עם חולה מאומת, מחויב בבידוד ביתי למשך עשרה ימים בכפוף לשתי בדיקות שליליות, או לחילופין 14 ימי בידוד בכפוף לבדיקה אחת עם תוצאה חיובית. החובה על עטיית מסכות הוטלה בחללים סגורים בלבד.
תמונת התחלואה בישראל ממשיכה לעלות ובמשרד הבריאות צופים כי עד לסוף השבוע נגיע ל-1,000 מאומתים יומיים, והמספרים עוד צפויים לעלות. 754 בני אדם אובחנו כחולי קורונה ביממה החולפת, אחוז הבדיקות החיוביות עומד על 1.45%, לעומת 1.26% אתמול.
מספר החולים במצב קשה המאושפזים בבתי החולים עלה בשמונה בני אדם, ומספרם עומד כעת על 53, מספר החולים הקשה הגבוה ביותר מאז חודש מאי.
קבינט הקורונה אישר אמש את קיצור ימי הבידוד לשבוע ימים, בכפוף לבדיקה שלילית ביום השביעי. למרות המלצת משרד הבריאות, הקבינט לא אישר את החזרתו של התו הירוק שמגביל השתתפות לא מחוסנים באירועים המוניים במקומות סגורים והוחלט כי תתקיים עבודת הכנה בנושא. עוד הוחלט כי משרד הבריאות ייערך להקמת מערך בדיקות מהירות שיהיו זמינות לציבור הרחב.
בתוך כך, אתמול פתחו 13 אלף עובדי המנהל והמשק ב-30 בתי החולים הממשלתיים בשביתה, שאליה הצטרפו גם 3,500 עובדי משרד הבריאות ולשכות הבריאות ברחבי הארץ. זאת על רקע עומסי עבודה חריגים, מצוקת כוח אדם מתמשכת וביטול 200 תקנים לעובדי מנהל ומשק. המשא ומתן הממושך מול משרד האוצר לפתרון הבעיות לא צלח.
השביתה כוללת כל בתי החולים הכלליים הממשלתיים, בתי החולים לבריאות הנפש ובתי החולים לשיקום וגריאטריה, ובמסגרתה לא ניתנים שירותי אדמיניסטרציה, אחזקה, ניקיון, מטבח וכוח עזר, למעט במחלקות שקשורות לפעילות רפואית דחופה. "אם לא יימצא פתרון לזעקת העובדים השקופים, סקטורים נוספים במגזר הציבורי ובמערכת הבריאות יצטרפו לשביתה", הזהיר הבוקר יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד. לדבריו, "באוצר שכחו את פועלם החשוב של העובדים וההתייחסות אליהם כאל החצר האחורית של מערכת הבריאות. לא נאפשר את המשך ההתעלמות מעומסי העבודה החריגים וממצוקת התקנים".