ההתפשטות המהירה של וריאנט דלתא (ההודי) מאלצת מספר הולך וגדל של מדינות להטיל מחדש סגרים ומגבלות נוספים בשבוע האחרון, ומעלה את החשש שהזן המדבק ביותר של נגיף הקורונה יפגע קשות במאמצים הבינלאומיים להכלת המגפה.
אוסטרליה, בנגלדש, דרום אפריקה וגרמניה, הטילו מגבלות חדשות כחלק ממהלך החמרת נהלים תיירים שמקורם ב"אזורי וריאנטים" כמו פורטוגל ורוסיה.
דרום אפריקה האריכה שלשום את העוצר הלילי והטילה איסור על התכנסויות, מכירת אלכוהול, ישיבה במסעדות ונסיעות פנימיות מסוימות בתוך המדינה למשך 14 יום כדי "לעצור את הזינוק המדאיג בתחלואה בווריאנט דלתא", אמר הנשיא סיריל רמפוסה.
בבנגלדש, הממשלה דיווחה על עלייה "מסוכנת ומבהילה" בהדבקות הקשורות לדלתא ועצרה את כל התחבורה הציבורית כבר אתמול (ב'), מה שגרם לאלפי מהגרי עבודה לברוח מהבירה דאקה לפני שההגבלות החלו.
אוסטרליה עומדת על סף התפרצות קורונה לאומית בדיוק בשלב בו רוב הכלכלות המפותחות האחרות יוצאות ממגבלות הגל האחרון. כאשר וריאנט דלתא הולך ומתפשט ברחבי המדינה, גורמים מסרו כי מדובר ב"זמן קריטי" עבור אוסטרליה.
על רקע החשש מהתפשטות המגפה וריבוי תעודות חיסון מזויפות, הטילה רוסיה נהלי חיסונים מחמירים: מוסקבה הורתה ל-60 אחוז מהעובדים שבאים במגע עם הציבור להתחסן או לעבור למשרות אחרות. בבירת רוסיה נרשמו שלשום 144 מתים מקורונה בתוך 24 שעות.
"ארה"ב מספקת להונדורס 1.5 מיליון מנות של חיסון מודרנה", כך צייץ שלשום מזכיר המדינה אנטוני בלינקן. למדינה המונה כ-10 מיליון אזרחים יש את אחוזי החיסון הנמוכים ביותר באמריקה הלטינית: פחות מאחוז מהאוכלוסייה מחוסנים לחלוטין.
שלטונות תאילנד הכריזו על סגר של חודש בבנגקוק הבירה ובמחוזות הסמוכים על רקע עלייה בתחלואה המיוחסת לדלתא. ומלזיה האריכה סגר ארצי שהיה אמור להסתיים אתמול.
בטייוואן, שדיווחה על מקרה הדלתא הראשון שלה ביום שבת, הודיעו המרכזים המקומיים לבקרת מחלות ומניעתן על מגבלות חדשות לאנשים הנוחתים מאחת משבע "מדינות בסיכון גבוה": בנגלדש, בריטניה, ברזיל, הודו, אינדונזיה, ישראל ופרו.
הונג-קונג הודיעה אתמול כי היא מבטלת את כל טיסות הנוסעים מבריטניה, החל ממאוחר יותר השבוע, בגלל ההדבקה הגואה וכן "התפשטותו של וריאנט דלתא שם", על פי הצהרת הממשלה.
לקראת תוכניתה של אנגליה לבטל מגבלות קורונה נוספות ב-19 ביולי, הזן החדש המשיך להתפשט, ואחראי כיום ליותר מ-90 אחוז מההדבקות החדשות בבריטניה. החששות לגבי דלתא גרמו לרשויות הבריטיות לקצר את ההמתנה בין מנה ראשונה של חיסון לשנייה לאזרחים מעל גיל 40.
מומחי בריאות הזהירו כי הזן – שזוהה לראשונה בהודו – בדרך להפוך לגרסה הדומיננטית ביותר של נגיף הקורונה ברחבי העולם. ארגון הבריאות העולמי אמר בשבוע שעבר כי הוא התגלה בלפחות 92 מדינות.