הממשלה החדשה שהוקמה בישראל, לכאורה סימלה גם עבור המזרח התיכון את סיום עידן נתניהו וכן את סיום עידן השינויים של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ באזור. אולם ארגוני הטרור לא רואים בחילופי השלטון סיבה לשינוי במדיניות וביחסים עם מדינת ישראל.
בארגון חמאס הבהירו כי הממשלה החדשה בישראל לא תזכה ליחס שונה מארגון הטרור. דובר חמאס פאוזי ברהום אמר כי "הרכבת הממשלה הישראלית לא משנה את עמדתנו כי מדובר בישות כיבוש מתנחלית שחייבים להתנגד אליה ולקחת ממנה את זכויותנו בכל דרך ובראשה – התקוממות מזויינת".
החזית העממית לשחרור פלסטין, פרסמה גם היא תגובה להרכבת הממשלה וציינה כי "ההודעה על הקמת ממשלת כיבוש חדשה בראשות נפתלי בנט ויאיר לפיד לסירוגין לא תשנה דבר בשטח, שכן ראש ממשלת האויב החדשה יצעד באותה מדיניות של נתניהו המבוססת על תוקפנות, על ההתנחלויות ועל ייהוד פלסטין".
ברשות הפלסטינית, מקווים ששינוי הממשל בארה"ב בעיקר, יוביל ללחץ על הממשלה החדשה בישראל. בקריקטורה שהופצה ברשתות החברתיות, נראה אבו מאזן ממתין להולדתה של הביצה שנקראת ממשלה חדשה בישראל ומקווה שתצא ממנה יונת שלום.
אבו מאזן מחכה שביצת הממשלה החדשה תבקע ואולי תצא מהעורב יונה pic.twitter.com/acECrV5dEv
— اسف جيبور assaf gibor (@assafgibor) June 14, 2021
בסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" הציגו את התמונה שצייץ אבנר נתניהו בה הוא נראה מחבק את אביו וכתבו: "בניו של אבו יאיר מפרסמים תמונות שלו, שרה נעלמה".
מה שמעסיק יותר את חמאס והרשות הפלסטינית מאשר הממשלה החדשה בישראל, הוא יום שלישי הקרוב, שהוכרז כיום זעם בעקבות מצעד הדגלים הצפוי להתקיים בירושלים. הפלסטינים נערכים לעימותים, וחמאס כבר הודיע על אפשרות של הסלמה והפסקת הרגיעה בעזה אם האירועים יתפתחו בצורה שלילית בירושלים.
בכיר החמאס מחמוד אלזהר, מדגים מה חושבים בארגון על חילופי הממשל. "נתניהו נכשל ונפל מול עזה, אז איך אלה שבאו אחריו יצליחו ..
אנחנו לא חוששים מהאיומים שלהם שנועדו לצרכים תקשורתיים בלבד" https://t.co/CN9EwheXnc— اسف جيبور assaf gibor (@assafgibor) June 14, 2021
בעיתון אלאח'באר הלבנוני כינו את הממשלה החדשה "ממשלת הטלאים" והדגישו שנתניהו נשאר על הבמה, "ישראל נכנסה לשלב חדש לאחר שהעבירה דף בממשל נתניהו והזיזו אותו באופן זמני בברית הכוללת את כל הקשת הפוליטית, מהימין הקיצוני לשמאל וחלק מהגושים הערביים", כך נכתב בעיתון. "בין כל התרחישים שהועלו בעקבות המצב השלטוני והפוליטי בישות הציונית, התרחיש הלא סביר התרחש, כאשר הימין הקיצוני והשמאל הקיצוני נפגשו בממשלה אחת, ואפילו גוש "הרשימה הערבית המאוחדת" הצטרף אליהם, לראשונה בתולדות ישראל".
בעיתון אלשרק אלאווסט הסעודי כינו את בנט "היורש" וציינו כי "קואליציה מגוונת של מפלגות ישראליות הפילה את בנימין נתניהו, לאחר 12 שנים רצופות בשלטון, כדי להחליף אותו במנהיג הימין הקיצוני נפתלי בנט".