באמ"ן מסכמים את מבצע שומר החומות וכבר מסמנים את המטרות הבאות: גורם בכיר באמ"ן אומר היום (ה') כי בפעם הראשונה, צה"ל עשה שימוש ניכר בבינה מלאכותית במערכה, אשר "היוותה מרכיב מרכזי ומכפיל כוח בלחימה אל מול האויב".
במהלך המבצע הרבו באגף המודיעין להשתמש ביישומים שפותחו מאז מבצע "צוק איתן", דבר שאפשר הצלחות רבות בשימוש בתאי תקיפה דיגיטליים, רחפנים, התראות, חיבור בין יכולות 8200 לשב"כ ועוד. התהליך החל בהקמת "מפעל המידע והידע" – פלטפורמה טכנולוגית מתקדמת לבינה מלאכותית שמטרתה ריכוז כלל המידע הצה"לי על האויב בפלטפורמה אחת על מנת לאפשר ניתוח המידע ומיצויו. הפלטפורמה הטכנולוגית כוללת 90 אחוז מהמידע של צה"ל ומאפשרת התקדמות טכנולוגית משמעותית בעולמות ההגנה, המטרות והתמרון. על בסיסה פותחו מערכות "האלכימאי", "הבשורה" ו"עומק החוכמה".
לדברי הגורם, יחידה 8200 הביאה את היכולות האלו ליחידות אמ"ן, לאוגדה, לפיקוד, למטכ"ל ולשב"כ. "האלכימאי" היא מערכת חדשנית שפותחה על ידי יחידה 8200 שמאפשרת הגנה על הגבולות וגילוי מטרות בזמן אמת. כדי לפתח את המערכת תיאר קצין המודיעין שאחראי על רצועת עזה למתכנתים של יחידה 8200 את צרכיה הנדרשים של המערכת על מנת להתאים אותה למשימת ההגנה על גבולות הגזרה.
המערכת מספקת תוצר ויזואלי דינמי ומתעדכן של הגבול שמאפשר לכוחות בשטח לסכל את היכולות של האויב. במהלך המבצע, באמצעות המערכת, סוכלו מגוון רחב של מתווים לפגיעה בעורף ובכך נמנעו ניסיונות חמאס להוציא פעולות מוצלחות דבר שגרם לו תסכול רב. מטרת המערכת היא להביא את המודיעין למ"מ בשטח, שיכול לפתוח את המערכת בטבלט מותאם למשתמש.
"זוהי מערכה ראשונה מסוגה עבור צה"ל", אומר הקצין הבכיר. "מומשו בה שיטות פעולה חדשות ופיתוחים טכנולוגיים שהיוו מכפיל כוח עבור צה"ל כולו, השילוב של מודיעין רב ומגוון עם בינה מלאכותית וחיבור עמוק לשטח היווה תפנית דרמטית בחיזוק החיבור של המודיעין לקצה המבצעי".
גם בנק המטרות החדש של אמ"ן הוכיח את עצמו במהלך המבצע וגם יכולת ייצור המטרות בזמן הלחימה. מנהלת המטרות המטכ"לית שהוקמה לפני שנתיים האיצה את קצב ייצור המטרות בזירה הדרומית והצפונית. מדובר על עבודה רב-תחומית של כלל יחידות אמ"ן שפועלים יחד על מנת לייצר כמות מטרות גבוהה ואיכותית בזמן הקצר ביותר.
לצורך כך פותחה מערכת "הבשורה" על ידי יחידה 8200. זו מערכת המניבה המלצות למטרות גם כאן באמצעות בינה מלאכותית לחוקרי המטרות בחטיבת המחקר, בפיקוד או באוגדה. החוקר מאשר את ההמלצה ועובד עם המערכת כדי לייצר מטרות איכות.
בזמן שומר החומות, פעל לראשונה בסיס רב-תחומי ורב-זרועי של יחידות אמ"ן עם חיל האוויר שמטרתו ייצור מטרות בזמן המערכה ותקיפתן בזמן אמת. מלבד המטרות שיוצרו במפעלים הקיימים במהלך הסבב, יוצרו כ-200 מטרות איכות במפעל החדש והותקפו כחמישים אחוז מהן עוד במהלך המבצע, ביניהן בורות שיגור טילים שכוונו לתל-אביב ולירושלים.

"לראשונה עבד מרכז רב-תחומי המייצר מאות מטרות רלוונטיות להתפתחויות תוך כדי לחימה, המאפשר לצבא להמשיך להילחם כל עוד יהיה צריך עם עוד ועוד מטרות חדשות", מסביר הבכיר באמ"ן.
בסיכומו של דבר, באמ"ן מסופקים מאוד מתוצאות המבצע ואומרים כי הדבר הכי מעודד מעבר להצלחה המבצעית הוא שיתוף הפעולה הרב זרועי בין ארגוני המודיעין בישראל. "במהלך המערכה שיתוף הפעולה של אמ"ן עם קהילת המודיעין הגיע לממדים חסרי תקדים", מסכם הקצין. "עשרות קצינים מיחידות אמ"ן שירתו במכלול של השב"כ. שיתוף הפעולה הוביל להישגים משמעותיים שהשפיעו על המערכה ואפשרו סיכול בכירים".